Tag: veteranet

1 2 30 / 48 POSTS
Numri i veteranëve të luftës në Kosovë ka shënuar rritje gjatë tre mujorit të parë të vitit 2020. Sipas Agjencisë së Statistikave të Kosovës, nga [...]
Vetëm gjatë nëntë muajve të parë të vitit 2019, sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Financave (MF), shihet se për pagesa të veteraneve janë shp [...]
Dikur luftonte për lirinë e vendit, e sot më të vështirë po e ka luftën për mbijetesë. Në një dhomë të vogël, e cila as ajo nuk është e tij po i z [...]
Udhëheqësja e Divizionit për Kontroll të Brendshëm dhe të Jashtëm në Ministrinë e Punës dhe të Mirëqenies Sociale, Sanije Rexha, në tetor të vitit 20 [...]
Kryetari i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave të Veteranëve, Xhevdet Qeriqi, ka paralajmëruar ikjen nga Kosova. Në një postim në Facebook, ai ka [...]
Betim Musliu nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), e konsideron të tmerrshme se si elita politike që vjen nga kategoria e veteranëve luftëtarë e [...]
Gjykata e Prishtinës ka marrë vendim për kërkesën e prokurorisë e cila kishte kërkuar pezullimin e përkohshëm të pensioneve të 19 mijë e 500 veteranëv [...]
Blerim Shala në emisionin Pressing të Televizionit 7 ka shpjeguar historinë e fotografisë së Hajdin Abazit me diplomatin amerikan, Richard Holbrooke, [...]
Rrahim Hashimi, ish-luftëtar i “Forcave Komando Delta” të UÇK-së, Brigada 138-ZOD, është i ftuari i radhës nga Gjykata Speciale. Ai ka njoftuar se [...]
Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hysni Gucati, ka folur për gjendjen aktuale të veteranëve të vërtetë [...]
Gjatë këtij muaji, Policia e Kosovës ka arrestuar disa persona të cilët dyshohen se kanë falsifikuar certifikata false për veteranët e rrejshëm. Deri [...]
Prokurori special Enver Krasniqi ka paraqitur kërkesën e tij që të pezullohet pagesa e pensioneve për 19 mijë veteranët deri në përfundim të procesit [...]
Ata që ishin në udhëheqësi të UÇK’së po përballen me akuza të mashtrimit. Për listat e fryra të veteranëve, sot është mbajtur seanca fillestare në Gjy [...]
Me miliona euro shpenzohen çdo muaj nga kuleta e shtetit për përfituesit e skemave sociale në vend. Pensionet bazike të moshës dhe ato kontributdhënës [...]
Policia e Kosovës ka njoftuar se ka arrestuar një person në Skenderaj, pasi që dyshohet se u ka mundësuar katër personave që të pajisen me certifikata [...]
Qeveria e Kosovës në fillim të kësaj jave vendosi që me buxhetin e vitit 2019, të rrisë pensionet për disa kategori. Pensionet bazike, pensionet kontr [...]
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, gjatë takimit që kishte sot në Deçan me familjarët e dëshmorëve të kësaj komune, foli edhe për rastin e vete [...]
Rreth 300 mijë kosovarë u drejtohen bankave çdo muaj me të 23’in. Po këtë ditë, ata i tërheqin paratë e pensioneve, me të cilat shumica e sigurojnë ed [...]
Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Hysni Gucati, ka thënë se fajin për “veteranët e rrejshëm” e kanë edhe politikanët dhe jo ve [...]
Pas ftesave nga Gjykata Speciale për ish- pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, për tu intervistuar nga kjo Gjykatë, u kërkua që të gjithë ish- [...]
Ish-luftëtarët e UÇPMB-së nga Zona e Karadakut sot do të nisen nga Gjilani në mënyrë të organizuar për të protestuar para Qeverisë Organizatorët [...]
Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj sot në Ditën e Veteranit ka kujtuar të gjithë ata që u sakrifikuan për atdheun. Ai ka shkruar se është mirënj [...]
Gjykata Themelore në Prishtinë ka dorëzuar aktakuzat palëve të përfshira në aktakuzë nga Prokuroria Speciale e Kosovës për fryrje të listave të vetera [...]
Prokuroria Speciale e ka dorëzuar në gjykatë të plotësuar aktakuzën e njohur në publik si “Veterani”. Koordinatori për media në Prokurorinë Special [...]
Ish-komandnati i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Sami Lushtaku, ka bërë të ditur se Zona e Operative e Drenicës në kohën e luftës kishte rreth 5 mijë p [...]
Historia e listave të veteranëve po përcillet me skandale, ankesa e pakënaqësi. Kishte shpërthyer revoltë kur dolën 60 mijë veteranë nga lufta, ndërsa [...]
Agim Çeku dhe 11 anëtarët tjerë të komisionit Qeveritar për verifikimin e statusit të veteranëve, ngarkohen me përgjegjësi se pos tjerash, u kanë dhën [...]
Pak muaj pasi u transferua në Gjykatën Themelore të Prishtinës, gjyqtarja Nushe Mekaj do të ketë rastin të gjykojë një nga rastet më të përfolura, të [...]
Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së e mbështetë idenë që Presheva, Medvegja dhe Bujanovci të bashkohen me Kosovën, mirëpo është kategorikisht [...]
Prokuroria Speciale e Kosovës (PSRK) nuk është e vetmja që po heton rastet e fryrjes së listave të veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK). [...]
1 2 30 / 48 POSTS