Tag: Termocentrali

Garancia shtetërore për projektin “Kosova e Re” nuk do të shkojë në Kuvend para muajit qershor. Kjo pasi që investitori “Contour Global” ende nuk k [...]
Dje në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, ka thënë se javën e ardhshme në Beograd, ministrat e 6 shteteve [...]
Kryetari i Grupit Parlamentar të PSD-së, deputet i Kuvendit të Kosovës, Dardan Sejdiu, ka thënë se Kuvendi, duhet të ndalë marrëveshjen me “Contour Gl [...]
Qytetarët pritet ta paguajnë për 50 për qind më shtrenjtë energjinë elektrike. Faturat e konsumatorëve të energjisë do të shtrenjtohen me nisjen e [...]
Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) organizoi diskutimin “Tërheqja e Bankës Botërore nga investimet në thëngjil [...]
Balkan Green Foundation (BGF) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kërkojnë tërheqjen e menjëhershme nga kontrata për ndërtimin e termocentr [...]
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka paralajmëruar se borxhi i publik i Kosovës mund të rritet deri në 40 për qind të Bruto Produktit Vendor (BPV). Kjo [...]
Kontrata për termocentalin “Kosova e Re” përbën shkelje të legjislacionit për energji të Bashkimit Evropian, dhe si e tillë duhet të rishikohet, ka th [...]
Prodhuesi amerikan i energjisë elektrike, ContourGlobal, ka njoftuar se ka hapur një tender për ndërtimin e një termocentrali me qymyr në Kosovë, që p [...]
Qeveria e Kosovës po synon t’i shmang variantet më të përshtatshme, të propozuara nga Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) për hapjen e Minierës së R [...]
Qindra miliona euro llogariten investimet që janë realizuar në termocentralet e Korporatës Energjetike të Kosovës, që nga viti 2013 kur edhe është pri [...]
Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka kthyer në prodhim edhe “Bllokun A5” të Termocentralit “Kosova A”. “Aktualisht Korporata është duke operuar [...]
Valdrin Lluka, ministër i Zhvillimit Ekonomik Të nderuar qytetarë, Ashtu siç kemi premtuar si Ministri e Zhvillimit Ekonomik, po fillojmë të shp [...]
13 / 13 POSTS