Tag: Njohjet e Kosoves

Aktualisht, në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës, figurojnë 116 shtete, të cilat thuhet se e kanë njohur Kosovën. N [...]
Për më shumë se një vit Kosova nuk e ka siguruar asnjë njohje ndërkombëtare të pavarësisë së saj, përderisa Serbia vazhdimisht po njofton për tërheqje [...]
Ndonëse në faqen zyrtarë të Ministrisë së Punëve të Jashtme (MPJ), Kosova numëron 116 njohje, nga Serbia kanë ardhur lajme se trembëdhjetë vendet kanë [...]
Fushata e egër e diplomacisë serbe ka bërë që disa shtete ta pezullojnë njohjen e pavarësisë së Kosovës. Një veprim të tillë dje e bëri shteti i Pala [...]
Ministri serb i Punëve të Jashtme, Ivica Daçiq, ka thënë se Republika e Palauit e ka tërhequr njohjen e pavarësisë së Kosovës. Në një deklaratë për [...]
Përderisa zyrtarë kosovarë që angazhohen për heqjen e taksës me arsyetimin se ajo e ka arritur qëllimin dhe e ka ndalur fushatën e Serbisë, në Beograd [...]
Ministri i Punëve të Jashtme i Gjermanisë, Sigmar Gabriel, ka porositur dje Serbinë se duhet ta njohë Kosovën si shtet të pavarur e sovran, nëse dëshi [...]
Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj ka uruar për njohjen nga Barbadosi, duke e konsideruar si lajm mëse të duhur për Kosovën në vigjilje të f [...]
Pas presidentit të vendit Hashim Thaçi, edhe kryeministri Ramush Haradinaj ka falenderuar shtetin e Barbadosit për njohjen e Kosovës. Haradinaj, po [...]
Lajmit për njohjen e pavarësisë së Kosovës nga Barbadosi, i është gëzuar edhe presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi. Ka thënë se festa e dhjetëvjetori [...]
Zv/kryeministri dhe ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli, ka njoftuar se edhe një shtet i ri e ka njohur pavarësinë e Kosovës. [...]
Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Sigmar Gabriel, i cili sonte takoi kryeministrin e Kosovës Ramush Haradinaj, bëri me dije se ia ka bërë të [...]
Njohjet e reja dhe rrumbullakimi i subjektivitetit ndërkombëtar me anëtarësimin në Kombet e Bashkuara, mbeten sfidat kryesore për Kosovën, edhe 10 vje [...]
13 / 13 POSTS