Tag: Ligji per paga2019

Problemi më i madh me Ligjin për paga është se bën dallime mes sektorëve të ndryshëm, kur disa sektorë trajtohen si kategori e ulët, ka thënë drejtue [...]
Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Drejtues në të cilën është diskutuar në lid [...]
Sindikata e Policisë së Kosovës sot ka mbajtur mbledhjen e këshillt drejtues ku është diskutuar pezullimi i Ligjit për Paga nga Gjykata Kushtetuese e [...]
Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, njëherësh kandidat për kryeministër të vendit, Albin Kurti ka komentuar grevat e punëtorëve shëndetësorë, të arsimi [...]
Deputetja e LDK-së, Hykmete Bajrami, ka thënë se kaosi me Ligjin e pagave është i qëllimshëm dhe se për këtë është faji i Qeverisë në largim. Gjyk [...]
Gjykata Kushtetuese ka vendosur që të pezullojë deri më 30 mars të vitit 2020, zbatimin e Ligjit për Paga. Përmes një komunikate drejtuar mediave, [...]
Javën që lamë pas Ligji për Pagat në Sektorin Publik është dërguar në Kushtetuese. 35 ankesa nga sindikata dhe nga grupe ankuesish dërguar drejt A [...]
Institucioni i Avokatit të Popullit e dërgoi këtë ligj në Kushtetuese, prej së cilës ka kërkuar vlerësimin e përputhshmërisë së ligjit me Kushtetutën [...]
Avokati i Popullit e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese Ligjin për Pagat në Sektorin Publik. Këtë thotë se e ka bërë në pajtim me autorizimet e tij k [...]
30 sindikata dhe grupe ankuesish deri më tani kanë dërguar ankesa në institucionin e Avokatit të Popullit lidhur me Ligjin për Pagat në Sektorin Publ [...]
Ligji për Pagat me shumë gjasë do të përfundojë në Gjykatën Kushtetuese. 30 ankesa nga subjekte të ndryshme të sektorit publik që po i shqyrton in [...]
Shoqata Sindikale e Kontrollorëve të Trafikut Ajror të Kosovës (SINKON) shpreh kundërshtimin e saj për përfshirjen e Kontrolleve të Trafikut Ajror në [...]
Avokati i Popullit ka njoftuar se aktualisht është duke i trajtuar ankesat e paraqitura nga subjekte të ndryshme të sektorit publik lidhur me Ligjin [...]
Gjatë 2019-s, Kosova u bë për herë të parë me një ligj që rregullon pagat në sektorin publik. Mirëpo, edhe pas miratimit në Kuvendin e Kosovës, Li [...]
Ligji për Paga hyn në fuqi automatikisht, Presidenti nuk e dekretoi. Ligji për Paga ka hyrë në fuqi, edhe pa dekretimin e presidentit të vendit, Hash [...]
Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, nuk e ka dekretuar Projektligjin për Pagat, ndërsa pas përfundimit të afatit ligjor ka hyrë në fuqi në mënyrë të he [...]
Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ende nuk ka dekretuar ligjin për paga. Këtë për Radio Kosovën e kanë konfirmuar këshilltarë nga kabineti i tij. T [...]
A do ta dekretojë apo do ta kthejë mbrapa Ligjin për Pagat numri një i shtetit, Hashim Thaçi? Natyrisht se përgjigjen përfundimtare në këto pyetje do [...]
Ligji për pagat i cili është miratuar më 2 shkurt në Kuvendin e Kosovës, në bazë të së cilit paga bazë është rritur për rreth 15 për qind, për 70 për [...]
Lideri i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, e ka akuzuar Gjykatën Kushtetuese se është e kapur dhe nuk mund të konstatojë nëse një ligj i mi [...]
Ligji për pagat, i miratuar javën e shkuar në Kuvend, ka cenuar pavarësinë e institucioneve kushtetuese, ka degraduar edhe më arkitekturën e buxhetit [...]
Zyra e Kryeministrit, Ramush Haradinaj, i është përgjigjur bllokadës që po planifikon t’ia bëjë presidenti Hashim Thaçi Ligjit për Paga, me të cilin p [...]
Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, pritet që ta kthej mbrapsht Ligjin për Paga, që u iniciua nga Qeveria Haradinaj, dhe ishte një nga kushtet e PSD’së [...]
ri Sindikata janë bërë bashkë në një letër, për të kërkuar interpretim ligjor se a janë edhe ata të përfshirë në Ligjin për Paga. Sindikata e Re Korpo [...]
Në dekadën e fundit në Kosovë, ka pasur rritje të pagave në sektorin publik dhe në atë privat. Sektori privat në Kosovë, i konsideruar si promotor i [...]
Shefi i Grupit Parlamentar të LDK’së, Avdullah Hoti ka thënë se Ligji për pagat në sektorit publik, duhet të tërhiqet si i tillë, dhe të rishkruhet ne [...]
26 / 26 POSTS