Tag: Kosova e re

Pas publikimit të lajmit se “Contour-Global” ndalon planet për ndërtimin e fabrikës së qymyrit në Kosovë, ka reaguar deputeti nga radhët e Lëvizjes V [...]
Kompania Contour Global ka planifikuar të tërhiqet nga planet për ndërtimin e Termocentralit “Kosova e Re” me kapacitet 500 megavatë. Siç raporton [...]
Sekretariati i Komunitetit të Energjisë ka dërguar një letër të hapur zyrtare Qeverisë së Kosovë, ku ka treguar se ka hapur hetim për termocentralin [...]
Zëvendësdrejtori i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Tao Zhang, gjatë vizitës që po i bën Kosovës në shënim të 20-vjetorit të Bankës Qendrore të Republikë [...]
Pak ditë pas kontratës së dyshimtë për lobim të Ministrisë së Integrimit Evropian (MIE), me kompaninë “Madison Global Strategies, LLC”, një kompani t [...]
Shoqëria civile përfshirë Ballkan Green Foundation, GAP, Grupi për Studime Juridike dhe INDEP, i kanë drejtuar një letër të hapur deputetëve të Kuven [...]
Balkan Green Foundation (BGF), Instituti GAP, Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), kanë pre [...]
Balkan Green Foundation (BGF), Instituti GAP, Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), në kuadër [...]
Disa organizata joqeveritare në Kosovë në vazhdimësi kanë ngritur shqetësimet se ndërtimi i termocentralit “Kosova e Re” do të ndikojë në rritjen e çm [...]
Kompania “Contour Global” dhe Qeveria e Kosovës kanë njoftuar se konsorciumi i kompanive të ‘General Electric (GE)’ është përzgjedhur si ofertuesi i p [...]
Edhe nga Zyra e Rregullatorit për Energji është bërë e ditur se rryma do të shtrenjtohet me ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”. Reagime të zhurm [...]
Balkan Green Foundation (BGF), Instituti GAP, Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kanë ngrit [...]
Deputeti i Vetëvendosjes, Glauk Konjufca, e ka quajtur ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”, si projektin më të kriminalizuar ndonjëherë në Kosovë [...]
Sot, Instituti GAP në bashkëpunim me Institutin e Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare (Wiener Institut für Internationale Wirtschaftsvergleiche [...]
Kryetari i Grupit Parlamentar të PSD-së, deputet i Kuvendit të Kosovës, Dardan Sejdiu, ka thënë se Kuvendi, duhet të ndalë marrëveshjen me “Contour Gl [...]
Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) organizoi diskutimin “Tërheqja e Bankës Botërore nga investimet në thëngjil [...]
Balkan Green Foundation (BGF) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kërkojnë tërheqjen e menjëhershme nga kontrata për ndërtimin e termocentr [...]
Lëvizja Vetëvendosje, përmes një komunikate për media, të postuar sot me rrugë elektronike, “Kontratën ContourGlobal” e ka cilësuar zhvatje spektakola [...]
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka paralajmëruar se borxhi i publik i Kosovës mund të rritet deri në 40 për qind të Bruto Produktit Vendor (BPV). Kjo [...]
Ekonomisti Hekuran Murati e ka vlerësuar si shumë të dëmshëm për Kosovën projektin për ndërtimin e termocentralit me thëngjill “Kosova e Re”. Sip [...]
Banka Botërore është tërhequr përfundimisht nga financimi i termocentralit “Kosova e Re”, i cili nga qeveria e Kosovës po konsiderohet si projekti më [...]
Presidenti i Bankës Botërore(WB) Jim Yong Kim, i cili po merr pjesë në punimet e Forumit për Shoqërinë Civile, në Bali të Indonezisë, në një panel ra [...]
Kontrata për termocentalin “Kosova e Re” përbën shkelje të legjislacionit për energji të Bashkimit Evropian, dhe si e tillë duhet të rishikohet, ka th [...]
Prodhuesi amerikan i energjisë elektrike, ContourGlobal, ka njoftuar se ka hapur një tender për ndërtimin e një termocentrali me qymyr në Kosovë, që p [...]
Kuvendi nuk miratoi rekomandimet nga Interpelanca e kryeministrit, Ramush Haradinaj, sipas kërkesës së GP të PSD-së, në lidhje me nënshkrimin e marrëv [...]
Deputetët e Kuvendit nuk  e kanë miratuar projekt-rezolutën e propozuar nga kërkuesi i interpelancës së kryeministrit Ramush Haradinaj për “Countor Gl [...]
Qeveria e Kosovës po synon t’i shmang variantet më të përshtatshme, të propozuara nga Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) për hapjen e Minierës së R [...]
Dardan Sejdiu, në emër të PSD-së si parashtrues të interpelancës në lidhje me nënshkrimin e marrëveshjes komerciale ndërmjet kompanisë “Contour Global [...]
Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka kthyer në prodhim edhe “Bllokun A5” të Termocentralit “Kosova A”. “Aktualisht Korporata është duke operuar [...]
Valdrin Lluka, ministër i Zhvillimit Ekonomik Të nderuar qytetarë, Ashtu siç kemi premtuar si Ministri e Zhvillimit Ekonomik, po fillojmë të shp [...]
30 / 30 POSTS