Tag: Investime

Kosova nuk po duket aq atraktive në sytë e investitorëve të huaj. Krahasuar me vitin 2007, investimet pothuajse janë përgjysmuar. Sipas njohësve të e [...]
Kosova është vlerësuar me notën më të dobët, “E”, e që i referohet nivelit ekstrem të riskut. Ndërkohë që bashkë me Kosovën janë edhe 14 shtete të tj [...]
Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), shihet se gjatë katër muajve të parë të këtij viti shuma totale e investimeve të huaja [...]
Imazhi i keq që është krijuar për Kosovën para botës ka bërë që ajo, 20 vjet pas luftës, të mos ketë asnjë investitor strategjik, ka thënë Agim Demuka [...]
Gjirafa e kurorëzon pozitën e saj si unicorn i teknologjisë në Ballkan me investimin venture capital rekord në fushën e ekonomisë dixhitale. Me tre mi [...]
Investimet e huaja direkte kanë shënuar rënie nga 400 në 100 milionë euro, sidomos në pesë vitet e fundit. Bilanci i investimeve në vitin 2014 ishte 1 [...]
Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj gjatë një interviste televizive theksoi se investimet e huaja direkte në Shqipëri kanë pasur një rri [...]
Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka pritur në takim një grup të mërgimtarëve afarist nga Gjermania dhe Austria. [...]
Jostabiliteti politik në Kosovë mund të sjellë pasoja edhe në zhvillimin e përgjithshëm ekonomik, sidomos tek investimet direkte të huaja. Përfaqës [...]
Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bajram Hasani, ka pritur sot një delegacion të biznesmenëve sllovenë që kanë shprehur interesim për të investuar n [...]
(EkonomiaSot) - Sa herë që Trusti shënon kthim pozitiv në ndonjë periudhë tremujore, bordi dhe menaxhmenti mezi presin të dalin në konferencë për medi [...]
11 / 11 POSTS