Tag: fmn

Fondi Monetar Ndërkombëtar paralajmëroi pas një takimi virtual për “pasiguri të konsiderueshme”, që mund të pengojnë rimëkëmbjem ekonomike globale ng [...]
Ministri në detyrë i Financave, Besnik Bislimi, përmes një postimi në Facebook ka bërë të ditur se Bordi i drejtorëve ekzekutivë të Fondit Monetar Nd [...]
Kryeministri Kurti e ka shpalosur synimin e tij për eliminimin e pabarazisë në paga, gjatë takimit të së martes me një delegacion të Fondit Monetar N [...]
Autoritetet kosovare duhet të avancojnë me ristrukturimin e ndërmarrjeve publike dhe përshpejtim të reformave në arsim, ka thënë Setphanie Elbe, nga [...]
Pas aprovimit në kuvend të Ligjit për punonjësit e arsimit në periudhën 1990-’99, rreth 6.5 milionë euro janë ndarë nga buxheti i shtetit vetëm për vi [...]
Ndarja e buxhetore për Ligjin për pagat, i cili është miratuar në Kuvendin e Kosovës më 2 shkurt të këtij viti, nga viti 2020 do të jetë pothuajse e p [...]
Komisioni për Integrime Evropiane, Komisioni për Buxhet dhe Financa si dhe Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion [...]
“Buxheti i Kosovës nuk mund të përballojë një rritje aq të shpejtë të shpenzimeve për skemat sociale. Të mos i përmendim skemat e tjera pensionale që [...]
Ministri i Financave Bedri Hamza, i shoqëruar edhe nga Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës Fehmi Mehmeti, në kuadër të takimeve vjetore të Fondit [...]
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), në vlerësimin e fundit të ekonomisë globale, paralajmëroi se lufta tregtare midis Shteteve të Bashkuara dhe Kinës rr [...]
Ekonomia botërore është në rrezik për një tjetër krizë financiare, për shkak se qeveritë dhe rregullatorët kanë dështuar në zbatimin e reformave të ne [...]
Kryetari i grupit parlamentar të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Avdullah Hoti, së bashku me deputetin Lumir Abdixhiku, kanë pritur të martën në [...]
Rënia e tregjeve gjatë javës së kaluar nuk është një shqetësim i madh për Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN), po këtë e sheh atë si një ‘korrigjim të m [...]
13 / 13 POSTS