Tag: ekonomia e Kosoves

Që nga konfirmimi i rasteve të para në Kosovë me koronavirus dhe ndërprerjes së shumë aktiviteteve, janë vërejtur edhe dëmet e para në ekonomi. Koron [...]
Për gjashtë vjet vetëm për 1 për qind të Bruto Produktit Vendor (BPV) ka mundur të zbresë shkalla e ekonomisë joformale në Kosovë. Ajo mbetet akoma në [...]
Punësimet familjare, krimi dhe korrupsioni, niveli i lartë i papunësisë e inflacionit dhe ikja e të rinjve në masë të madhe, bëjnë që Kosova të rendit [...]
Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, tha se diaspora në vazhdimësi është treguar mjaft e qëndrueshme dhe ka shërbyer si burim shum [...]
Profesori universitar i ekonomisë, Berim Ramosaj, dhe afaristi Shaqir Palushi, kanë theksuar se fokusimi i lidershipit në tema ditore politike ka lënë [...]
Prokuroria në Shqipëri ka filluar hetimet duke vënë para përgjegjësisë penale dy kompanitë kryesore të importit të miellit në Shqipëri. Të dyja kët [...]
Një numër i madh i fermerëve dhe agrobizneseve kanë aplikuar për të përfituar përkrahje në projektet e tyre në kuadër të masave mbështetëse të “Progra [...]
Edhe 10 vjet pas shpalljes së pavarësisë Kosova, nuk arriti të fuqizojë sektorin e prodhimtarisë. Vendi vazhdon të importojë gati të gjitha produktet [...]
Ka më gjatë se dhjetë vjet që kur kanë filluar bisedimet dhe përgatitjet e Kosovës për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Por, ende [...]
Reformat e ndërmarra nga qeveria, por edhe të qenurit portë hyrëse e rëndësishme për Evropën Lindore dhe Ballkanin, kanë bërë që Shqipëria të tërheqë [...]
10 / 10 POSTS