Tag: buxheti2019

Qeveria në largim e Kosovës tashmë ka shpenzuar më shumë se 6 milionë euro nga Fondi rezervë i buxhetit për këtë vit. Ky Fond, sipas ligjit mund të s [...]
Institucionet e Kosovës, në mungesë të hapësirave publike, punën e tyre e zhvillojnë në objekte private. 17 prej tyre paguajnë qira mujore për obj [...]
Qeveria e Kosovës për vetëm dy muaj (janar dhe shkurt) ka shpenzuar rreth 40% të buxhetit të ndarë nga rezervat shtetërore për vitin 2019. Vlerësoh [...]
Godinat e Qeverisë nuk janë duke i zënë nëpunësit shtetërorë. Prandaj, Ekzekutivi është duke bërë përpjekje për gjetjen e një zgjidhjeje, nëpërmjet [...]
Sot është zhvilluar mbledhja e rregullt e Qeverisë së Kosovës. Përgjatë kësaj mbledhje u morën vendime të shumta, ndër to edhe një që u dedikohet [...]
Gati trefish më shtrenjtë sesa çmimi real ka paguar Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) për akomodimin e një grupi që e kishte dërg [...]
Pa u bërë një muaj nga miratimi i buxhetit për këtë vit, Qeveria e Kosovës ka filluar të shpenzojë mjete nga rezervat buxhetore. Nga 4 milionë e [...]
Duke u bazuar në të dhënat e publikuara në Ligjin për Buxhetin e Vitit 2019 shihet se të hyrat e planifikuara për sivjet janë 1 miliard e 949 milionë [...]
Në dekadën e fundit në Kosovë, ka pasur rritje të pagave në sektorin publik dhe në atë privat. Sektori privat në Kosovë, i konsideruar si promotor i [...]
Afro 120 milionë euro shtesë do të shkojnë për punonjësit e sektorit publik brenda një viti me Ligjin për paga, i cili është miratuar nga Kuvendi i Ko [...]
Deputetët e Kuvendit të Kosovës, pas votimeve për amendamentet e propozuara nga komisionet përkatëse, por edhe nga deputetët pa përkrahjen e komisione [...]
Në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës pritet të votohen disa ligje të rëndësishme, përfshirë këtu projektligjin për pagat në sektorin publik, proj [...]
Qeveria e Kosovës nga e premtja nuk mund të bëjë asnjë pagesë buxhetore, për shkak të mosmiratimit të projekt-buxhetit për vitin 2019. Për të mundë [...]
Pagat e sektorit publik do të dalin sot për shkak se nga nesër nuk mund të bëhet asnjë shpenzim, pa u votuar buxheti i vitit 2019. Kuvendi i Kosovës [...]
Kryesia e Kuvendit të Kosovës ka vendosur që më 2 shkurt të mbahet seanca, kur planifikohet të hidhet në votim Projektligji për Buxhetin. Caktimi [...]
Ministri i Financave, Bedri Hamza e ka quajtur deputeten e Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu, juriste të dobët. "Ti je qaq juriste e dobët që tana ras [...]
Ministri i Financave Bedri Hamza, ka thënë se nëse nuk kalon buxheti në seancën e nesërme, atëherë në fund të muajit shkurt nuk mund të bëhet asnjë pa [...]
17 / 17 POSTS