Tag: bujqesia

Nga Zyra e Auditorit të Përgjithshëm, thuhet se menaxhimi i sektorit të bujqësisë ka mangësi të theksuara që rrezikojnë efektivitetin dhe zhvillimin e [...]
Që nga viti i ardhshëm, kosovarët do të duhet t’i paguajnë tatim shtetit për tokën që nuk e punojnë. Gjithë kjo meqenëse institucionet e Kosovës po pl [...]
Sigurimi bujqësor, që ka për qëllim mbrojtjen e fermerëve nga rreziqet e kushteve atmosferike, është mirëpritur nga bujqit e Kosovës. Tash për tash, j [...]
Ministri i Bujqësisë dhe Zhvilimit Rural në Qerverinë e Kosovës, Nenad Rikallo, ka marrë pjesë në Forumin Global për Ushqim dhe Bujqësi 2019 në Berlin [...]
Drejtuesit e Federatës Sindikale të Bujqve të Kosovës (FSBK) kanë mbajtur konferencë për medie, në të cilën kanë shprehur pakënaqësitë e tyre për Qeve [...]
Në Kosovë ka filluar fushata e korrje-shirjeve. Sipas të dhënave zyrtare në gjithë territorin e Kosovës me drithëra të bardha këtë vit janë mbjellur m [...]
Prokuroria në Shqipëri ka filluar hetimet duke vënë para përgjegjësisë penale dy kompanitë kryesore të importit të miellit në Shqipëri. Të dyja kët [...]
Një numër i madh i fermerëve dhe agrobizneseve kanë aplikuar për të përfituar përkrahje në projektet e tyre në kuadër të masave mbështetëse të “Progra [...]
Në fund të këtij viti, pritet të finalizohet projekti për vlerësimin e tokave me qëllim të përcaktimit të vlerës së tatimit në pronë. Shkalla e tat [...]
Sipas të dhënave të prezantuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) në raportin ‘Indeksi i Çmimeve të Inputeve dhe Çmimet në Bujqësi, periudh [...]
10 / 10 POSTS