Suedia nuk mori masa, publikohet raporti i qytetarëve që fituan imunitet ndaj virusit

Suedia nuk mori masa, publikohet raporti i qytetarëve që fituan imunitet ndaj virusit

Shefi i epidemiologut të Suedisë, Anders Tegnell ka komentuar raportin e ri.

Suedia ka thënë se 7.3% e njerëzve në kryeqytetin e saj Stokholm kishin zhvilluar antitrupat e nevojshëm për të luftuar koronavirusin deri në fund të prillit, raporton Reuters.

Statistika është zbulimi i parë i publikuar i studimit të vendit në nivelet e antitrupave të popullsisë së tij.

Shefi i epidemiologut të Suedisë, Anders Tegnell tha që numri ishte “pak më i ulët” sesa pritej “por jo jashtëzakonisht i ulët, mbase një ose dy përqind.”

“Ajo shkon mjaft mirë me modelet që kemi”, shtoi ai, ndërsa foli në një konferencë shtypi në Stokholm.

Studimi u krye për të përcaktuar imunitetin e mundshëm të tufës në popullatën suedeze.

Ajo u bazua në 1118 teste të kryera brenda një jave. Autoriteti i Shëndetit Publik i Suedisë synon të kryejë të njëjtin numër testimesh çdo shtatë ditë gjatë një periudhe tetë javore.

Rezultatet nga rajone të tjera do të jepen më vonë, tha një zëdhënës i Autoritetit të Shëndetit Publik.

Suedia miratoi një strategji të ndryshme nga shtetet të tjera nordike, duke zgjedhur të mbante shumicën e shkollave, restoranteve dhe bareve të hapura në përpjekje për të forcuar imunitetin e tufave. Kjo ka arritur kulmin në një nga nivelet më të larta të vdekjeve në Evropë. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0