Rumania shënon rritjen më të madhe të GDP-së në Evropë për vitin 2017

Rumania shënon rritjen më të madhe të GDP-së në Evropë për vitin 2017

Sipas të dhënave nga Eurostat, GDP-ja në eurozonë dhe në BE u rrit për 0.6% në tremujorin e katërt të vitit 2017 krahasuar me tremujorin e mëparshëm.

Krahasuar me tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar, GDP-ja e rregulluar sezonalisht u rrit me 2.7 për qind në eurozonë dhe me 2.6 për qind në BE në tremujorin e katërt të vitit 2017, krahasuar me rritje prej + 2.8 për qind në të dy zonat në tremujorin e mëparshëm.

Rumania kishte rritjen më të madhe të GDP-së në BE në tremujorin e katërt të 2017, krahasuar me të njëjtën periudhë 2016 ku ishte -7 përqind, tani është 0.6%.

Rritja më e lartë midis dy tremujorëve u pa në Lituani, me 1.5 përqind, dhe më të ulëtat në Itali dhe Letoni me 0.3 përqind. EkonomiaSot.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0