Rritet për 40% importi nga Shqipëria

Rritet për 40% importi nga Shqipëria

Importi i mallrave nga Shqipëria në Kosovë është rritur me 40% për muajin nëntor, periudhë kur Qeveria e Kosovës ka vendosur taksën 100 % për mallrat serbe dhe ato boshnjake, raporton Klan TV.

Sipas të dhënave të siguruara nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave, sasia e mallrave drejt Kosovës është rritur me 33 mijë ton, ndërsa në vlerë monetare janë 7 milionë dollarë më shumë eksporte për nëntorin e këtij viti, krahasuar me të njëjtin muaj në vitin 2017.

Nikolin Jaka, kryetar i Dhomës së Tregtisë ka thënë se mielli dhe materialet e ndërtimit po njohin rritjen më të madhe.

Megjithatë, bizneset kërkojnë që të dyja qeveritë të bashkëpunojnë për të hequr barrierat tregtare, raporton Klan TV.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0