Refuzohen 107 persona që pretendojnë se janë viktima të dhunës seksuale

Refuzohen 107 persona që pretendojnë se janë viktima të dhunës seksuale

Komisioni qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të personave të dhunuar gjatë luftës së fundit në Kosovë, nga muaji shkurt i këtij viti, ka pranuar 676 aplikacione nga persona që pretendojnë se janë viktimë e dhunës seksuale.

Prej tyre, Komisioni ka shqyrtuar dhe trajtuar 265 lëndë. Nga ky numër, 136 personave u njihet statusi i viktimës së dhunës seksuale. Kurse janë refuzuar 107 raste. 

Aktualisht, bëhet e ditur se 22 lëndë janë duke u shqyrtuar.

Kështu ka thënë për “Radion Evropa e Lirë” Minire Begaj, kryetare e Komisionit qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të personave të dhunuar gjatë luftës së fundit në Kosovë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0