Punëtori i KEDS-it rezulton pozitiv me Covid 19

Punëtori i KEDS-it rezulton pozitiv me Covid 19

KEDS ka bërë të ditur se një punëtor i kompanisë në Distriktin e Ferizajt është testuar me datën 14 prill dhe ka rezultuar pozitiv me Covid-19.

Sipas njoftimit, ai që një javë ishte vënë në karantinë nga KEDS-i, pasi me 8 prill ishte shfaqur rasti i parë në fshatin e tij.

“Ne si kompani kemi reaguar menjëherë dhe e kemi dërguar punonjësin, por edhe ekipin e tij të ngushtë në karantinë, duke u bazuar në udhëzimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike për rastet e tilla”.

“Gjatë qëndrimit në vet karantinë në shtëpi pikërisht më datën 15 Prill kur doli rezultati i testimit, ai rezultoi pozitiv. Pasi e kuptuam rastin dje, menjëherë si KEDS kemi ndërmarrë masa në identifikimin e të gjitha kontakteve tjera që mund të ketë pasur punonjësi”, thuhet në njoftimin e KEDS.

“Që nga dita e parë me datën 12 mars, kur u morën vendimet nga institucionet qeveritare dhe ato të kujdesit shëndetësor, KEDS ka krijuar Komisionin e Emergjencave i cili nga afër po monitoron situatën dhe bazuar në atë marrjen e masave të nevojshme: si furnizimin e të gjithë stafit me maskë dhe doreza dezinfektimin në baza të rregullta të të gjitha ndërtesave dhe makinave, dërgimin në shtëpi të rreth 400 punonjësve për arsye të ndryshme (gra shtatzëna, kujdesin për fëmijë, sëmundje kronike), dërgimin e një pjese të stafit administrativ që punojnë nga shtëpia, vetë-karantinimin e punonjësve nga zonat e prekura, duke furnizuar punonjësit e terrenit me rroba të mjaftueshme nëse është e nevojshme të hyjnë në zona karantine për të rregulluar çdo ndërhyrje urgjente, etj”, thuhet tutje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: