Publikohet Kontrata për Pistën e Aeroportit, Murati: Kjo kontratë është e kundërligjshme

Publikohet Kontrata për Pistën e Aeroportit, Murati: Kjo kontratë është e kundërligjshme

Dje gjatë ditës në një prezantim të raportit hulumtues rreth projektit për zgjatjen e pistës së Aeroportit të Prishtinës, është bërë publike edhe kontrata për këtë projekt. Kjo kontratë parasheh zgjatjen e pistës së aeroportit për 500 metra, nga 2,500 në 3,000, dhe pritet të kushtojë 34 milionë euro.

Kjo kontratë ishte mbajtur sekret nga Minsitria e Infrastrukturës, edhepse ishte nënshkruar për më tepër se një vit.

Sipas raportit që për autor ka Hekuran Muratin, kontrata në fjalë është e kundërligjshme sepse është subvencionim i binzesit privat nga ana e qeverisë, gjë që paraqet shkelje të Ligjit për Menaxhimin e Financave Publike si dhe Ligjit për Prokurim Publik.

Kontrata për Zgjatjen e Pistës së Aeroportit

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0