Presidenti Thaçi fali 10 vrasës me dekretin e fundit

Presidenti Thaçi fali 10 vrasës me dekretin e fundit

Nga 14 persona që Presidenti i Kosovës i fali, 10 prej tyre kanë qenë të dënuar për vrasje.

KALLXO.com ka siguruar raportin e Komisionit për Shqyrtimin dhe Vlerësimin e Kërkesave për Falje të cilët i rekomanduan për falje 14 të burgosur që po vuanin dënimin në Burgun e Dubravës.

Në dekretin e publikuar më 10 prill, Presidenti sipas rekomandimit të Komisionit për Shqyrtimin e Kërkesave për Falje kishte shpallur faljen për këta të burgosur.
Në listën e 14 të falurve, 10 prej tyre janë të dënuar për vrasje dhe vepra të tjera ndërsa katër të dënuarit e tjerë janë shpallur fajtorë për veprat Lëndim i rëndë trupor me pasojë vdekje,  Vjedhje e rëndë, Vjedhje e pyllit dhe Pengim i personit zyrtar dhe vrasje në tentativë.

Personat dhe vitet e falura të dënimit të tyre janë të listuar më poshtë:

Agim (Bajram) Dervishaj, i lindur në Gjakovë më 11.02.1959 , i falen dy vite.
Agim (Malë) Bajraktari, i lindur në Deçan, më 07.03.1972, i falen gjashtë muaj
Ali (Hajzer) Hasani , i lindur në Mitrovicë, më 13.11.1979, i falen dy vite.
Diamant (Kamber) Dautaj, i lindur në Deçan, më 20.11.1994, i falet pjesa e mbetur e dënimit.

Hasan (Ramadan) Rraci, i lindur në Klinë, më 25. 11.1972, i falen tri vite.

Jeton (Durak) Kokollari, i lindur në Prizren më 05. 01. 1983, i falen dy vite.
Kadri (Mehmet) Krasniqi, i lindur në Prizrën, më 05.04.1958, i falet pjesa e mbetur e dënimit.
Kadri (Baki) Krasniqi, i lindur në Prishtinë, më 17.12.1968, i falen dy vite.
Ndue (Lekë) Qeta, i lindur në Prizren, më 12.06. 1980, i falen dy vite.
Nergim (Ali) Puqolli, i lindur në Ferizaj, më 03.04. 1998, i falet një vit.
Ridvan (Fetah) Emërllahu, i lindur në Viti, më 20.03. 1977, i falen dy vite.
Ruzhdi(Murat) Misini, i lindur në Dragazh, më 29.05.1958 , i falen dy vite.
Sami (Emin) Kuqi, i lindur në Suharekë , më 05.01, 1977, i falen dy vite
Zenel (Sherif) Kastrati, i lindur në Gllogoc, më 11.12.1944, i falen tri vite.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0