Pas miratimit të Projektligjit për Rimëkëmbje, Trusti-i del me njoftim

Pas miratimit të Projektligjit për Rimëkëmbje, Trusti-i del me njoftim

Kuvendi i Kosovës e ka miratuar sot projektligjin që lejon tërheqjen e 10% të kursimeve pensionale nga Trusti.

Në lidhje më këtë kanë reaguar edhe nga trusti duke thënë se janë të obliguar që të presin ky projektligj të nënshkruhet nga Presidenti i vendit e të publikohet në Fletore Zyrtare dhe tek më pas që të lejojnë aplikimin. Ata thanë se ky proces nuk do të marrë shumë kohë por që prap nuk varet nga Trusti.

Menjëherë pasi ligji të hyjë në fuqi, Trusti do ta bëjë të ditur uebfaqen ku do të mund të aplikohet për 10%-shin si dhe do të japim detajet për aplikim.

Ata përseritën që të gjithë kontribuuesit e interesuar të kenë parasysh që:

1) Aplikimi për tërheqjen e 10%-shit do të bëhet vetëm përmes internetit (do të jetë një uebfaqe e veçantë, që do ta bëjmë publike sapo të hyjë ligji në fuqi) dhe jo fizikisht në zyrën e Trusti.

2) Aplikimi për tërheqje mund të bëhet nga çdo kontribuues që ka mjete në Trust.

3) Aplikimi mund të bëhet vetëm me llogari bankare aktive personale në Kosovë (jo me llogari bankare të familjarit apo kujtdo tjetër).4) Aplikimi me llogari bankare jashtë Kosovës nuk mund të bëhet.

5) Aplikimi me llogari bankare të biznesit nuk mund të bëhet.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0