Oda Ekonomike dhe Klubi i Prodhuesve nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Oda Ekonomike dhe Klubi i Prodhuesve nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi

Oda Ekonomike e Kosovës dhe Klubi i Prodhuesve të Kosovës kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me qëllim të rritjes së eksportit të mallrave vendore dhe fuqizimit të zonave ekonomike në vend.

Kreu i OEK-ut, Berat Rukiqi tha se marrveshja u nënshkrua me qëllim të rritjes dhe fuqizimit të sektorit privat në vend.

Rukqi tha se ky bashkpunim do të qoj në projekte konkrete në funksion të nxitjes së investimeve në rritjen produktivitetit, si dhe shtimin e vendeve të reja të punës.

”Jemi takuar të formalizojmë një bashkëpunin konkret që ka për qëllim rritjen e eksporit dhe rritjen e sektorit privat. Me rëndësi është të theksohet se do ketë projekte konkrte në sektorit privat për të nxitur investime dhe aktivite që rezultojnë edhe me produkte cilësore. E falenderoj Klubin për përkrahje dhe nuk shohin problemarikë në kuptim të basbkëpunimit kur jemi tek rritja e prodhimit rritja e vendev të punës ne çdo pikë pajtohemi dhe mendonmë që nund të kemi edhe partneritete tjera jashtë vendit”, tha Rukqi.

Drejtori ekzekutiv i klubit të prodhuesit të Kosovës, Astrit Panxha tha se Odën e shohin si një instiucion qe e ka pozitën të tregulluar me Ligj dhe që mund ti shtyej proceset përpara. Ai tha se për  ta OEK-u është aleat strategjik.

“Nuk po përfaqsohen Interesi kryesor  siq është  fuqizimi dhe tërheqja e invstitoreve të jashtëm. Ne ne do të bashkëpunojnë që të gjejmë investitor në vende të ndryshme dhe bashkarisht do punojmë që fitojnë nga ky rrjet. Do fillojmë me iniciativë për të tërhequr investitore te rinj të huaj në Kosovë. Krijimi i vendeve të reja të punës është prioritet” th

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0