Nuk votohet propozimi i Mërgim Lushtakut për importimin e veturave të vjetra

Nuk votohet propozimi i Mërgim Lushtakut për importimin e veturave të vjetra

Kuvendi i Kosovës është mbledhur sot sërish për të vazhduar seancën plenare me pikat e lëna përgjysmë nga seancat e kaluara, gjithsej 59 sosh.

Fillimisht është bërë shkëputja nga rendi i ditës për pika të caktuara. Me këtë rast në lidhje me projektligjin për automjete, u kërkua që një amendament i riformuar të jetë që veturat që importohen në Kosovë të kenë vjetërsi deri në 15 vite për dallim nga ligji aktual që është 10. Për këtë nuk u votua nga opozita dhe nuk mori votat e mjaftueshme për të kaluar.

Propozuesi, deputeti i PDK-së Mërgim Lushtaku tha se janë dy partitë opozitare që nuk po e votojnë këtë ligj.

Shefi i grupit parlamentar të LDK-së, Avdullah Hoti duke përmendur Ligjin për Automjete tha se nuk munden që në prag të votimit të bëhen amendamente dhe për këtë arsye u shpreh se nuk do të votojnë.

Kurse, votimi në lexim të dytë për Projektligjin për Miniera dhe Minerale gjithashtu nuk kaloi për shkak të mungesës së deputetëve.

Për dallim nga dy projektligjet më sipër, me 61 për vota u votua Shqyrtimi i Kërkesës së Fondit të Kursimeve Penisonale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore për vitin 2019.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0