Miratohet ligji për Prishtinën, Prizreni kryeqytet historik

Miratohet ligji për Prishtinën, Prizreni kryeqytet historik

Kuvendi i Kosovës sapo ka miratuar projektligjin për kryeqytetin me 66 vota pro, nga gjithsej 67 deputetë sa kanë marrë pjesë në votim.

Ndërsa, dy amendamentet më të diskutuara, para votimit kanë qenë ai për caktimin e Prizrenit si kryeqytet historik, dhe ai po policinë e kryeqytetit. Derisa, amendamenti 2 përmes të cilit Prizreni propozohej të bëhej kryeqytet historik i Kosovës, me gjithë kundërshtimet, ka kaluar dhe është miratuar, ai për policinë ka pasur tjetër epilog.

Nuk është miratuar versioni i ndryshuar nga Komisioni funksional, i cili i jepte të drejtë Kuvendit Komunal të Prishtinës që të themelojë Drejtorinë për policinë komunale, por ai që ka e ka dhënë Qeveria se Drejtorinë e policisë për kryeqytetin duhet ta themelojë vetë Policia e Kosovës

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0