Ministrat e jashtëm të BE-së nesër në Helsinki diskutojnë për taksën e Kosovës

Ministrat e jashtëm të BE-së nesër në Helsinki diskutojnë për taksën e Kosovës

Ministrat e jashtëm të Bashkimi Europian sot e nesër në Helsinki në një takim joformal në formatin Gimni do të shqyrtojnë një varg çështjesh, si ato të krëcënimeve hibride, Lindjen e Afërme, Iranin, por edhe për bashkëpunimin rajonal në Ballkanin Perëndimor.

Siç raportohet, shefat e diplomacive të BE-së dhe partnerëve të tyre nga Ballkani Perëndimor (Shqipëria, Serbia, BeH, Maqedonia e Veriut, Kosova, Mali i Zi) nesër do të shqyrtojnë situatën në rajon, e cila vlerësohet e ndrëlikuar, siç thuhet sidomos nga shkaku i taksës së vendosur nga Kosova ndaj mallrave me origjin serbe dhe BeH, si dhe nga shkaku i mosformimit të qeverisë në BeH dhjetë muaj pas zgjedhjeve, raporton portali Agence Europe, transmeton Koha.net.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: