Masonët reagojnë ndaj ‘përndjekjes’ dhe ‘diskriminimit’

Masonët reagojnë ndaj ‘përndjekjes’ dhe ‘diskriminimit’

Freemasonët kanë vendosur reklama të plota në disa gazeta kombëtare të Britanisë duke kërkuar dhënien fund të diskriminimit kundër anëtarëve të tyre. Lozha e Madhe e Britanisë së Madhe dha se mirëpret individë nga të gjitha sferat e jetës, por anëtarët e pavendosur janë “stigmatizuar”.
Ajo tha se i kishte shkruar Komisionit të Barazisë dhe të Drejtave të Njeriut.

Historitë e fundit të lajmeve vënë në pikëpyetje ndikimin e Freemasoneve në polici dhe në Parlamentin vendas.

Në një njoftim në Times, Daily Telegraph dhe Guardian, organi qeverisës i Frankmasonerisë ankohet për “keqinterpretimin e madh” të anëtarëve të saj.

Nën titullin “Mjaft është mjaft”, shefi ekzekutiv Dr David Staples tha se organizata mblodhi më shumë se 33 milionë paund për bamirësi vitin e kaluar.

Ai tha se njerëzit e çdo race, besimi, moshe, klase apo bindjeje politike ishin të mirëpritur në organizatën 300-vjeçare, siç shkruan BBC, transmeton oranews.

Lozha e Madhe e Mbretërisë së Bashkuar, është e kufizuar vetëm tek meshkujt, megjithëse ekzistojnë lozha të ndara vetëm për gratë.

BBC shkruan se ka rreth 200,000 masonë meshkuj dhe 4,700 masonë femra në Britani të Madhe

Masonët mblidhen në një tempull, të cilin ata e quajnë një “lozhë”.

Lozhat janë të grupuara sipas rajonit, përafërsisht në përputhje me kufijtë e vjetër të qarkut

Masonët veshin një pelerinë masonike, që i përkasin teorisë se masoneria e lirë ka evoluar nga masonët e vjetër murator, të cilët i mbanin ato për t’u mbrojtur nga gdhendja e gurëve.

“Shkalla e tretë” është faza përfundimtare para se të bëhesh një Mason i plotësuar.

Masonët e famshëm janë si ish-kryeministri Winston Churchill, Arthur Conan Doyle, shkrimtari Rudyard Kipling, Robert Burns, Oscar Wilde dhe Peter Sellers

Ka rreth 200,000 masonë në Angli dhe Uells, të cilët takohen në më shumë se 7,000 lozha.

Në javën e fundit, Guardian raportoi se dy lozhat e Frimasonëve po veprojnë në parlamentin britanik për të penguar reformat, ndërsa përfshinin deputetë dhe gazetarë politikë.

Por Dr Staples tha se, edhe pse lozhat ekzistonin, asnjë nga anëtarët e tyre nuk ishin deputetë apo gazetarë të politikës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0