Lista e politikanëve ndaj të cilëve ngriti aktakuzë Prokurori i dorëhequr

Lista e politikanëve ndaj të cilëve ngriti aktakuzë Prokurori i dorëhequr

Prokurori Special i Republikës së Kosovës, Elez Blakaj, më 11 korrik 2018, e ka ngritur aktakuzën ndaj profilit të lartë të veteranëve, lëndë kjo e cila konsiderohet si një ndër lëndët më voluminoze dhe të ndjeshme, por e cila është duke qëndruar në Prokurori Speciale dhe ende nuk është dërguar në Gjykatë.

“Betimi për Drejtësi” mëson se listës së personave të akuzuar i prinë Agim Çeku, i pasuar nga Nuredin Lushtaku, Sadik Halitjaha, Shkumbin Demaliaj, Qelë Gashi, Shukri Buja, Ahmet Daku, Rrustem Berisha, Faik Fazliu, Smajl Elezaj dhe Xhavit Jashari.

Kjo aktakuzë për shkak të ndjeshmërisë dhe profilit të lartë të përfshirë, ishte dërguar fillimisht tek Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale, Reshat Millaku, për ta dërguar më pas në Gjykatën Themelore në Prishtinë. Në këtë të fundit, kjo aktakuzë nuk është dërguar ende nga Prokuroria Speciale, për arsye, të cilat ende nuk janë bërë publike. Sidoqoftë, aktakuza e ngritur për profilin e lartë të veteranëve gjendet në zyrën e Kryeprokurorit Reshat Millaku dhe për të njëjtën është i njoftuar edhe Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi.

“Betimi për Drejtësi” ka kontaktuar me Kryeprokurorin Millaku, i cili është pyetur se deri ku ka arritur Prokuroria Speciale me rastin e hetimeve ndaj veteranëve, rast të cilin e ka udhëhequr prokurori special, Elez Blakaj. Kryeprokurori Millaku ka thënë se ky rast ende gjendet në fazën e hetimeve, duke mohuar që në këtë rast, prokurori Elez Blakaj veçse ka ngritur aktakuzë dhe se ajo gjendet në Prokurori Speciale. “… Jo jo, hetimet janë ende… S’ka aktakuzë, hetimet janë ende”, ka thënë Kryeprokurori Millaku për “Betimi për Drejtësi”.

“Betimi për Drejtësi” mëson se aktakuza e ngritur nga prokurori special Elez Blakaj gjendet në duart e eprorëve të tij, por të njëjtit janë duke hezituar që ta dërgojnë në Gjykatë për shkak të profilit të lartë të veteranëve të përfshirë në aktakuzë.

Përveç Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale, Reshat Millaku, i cili ka mohuar të vërtetën e ngritjes së kësaj aktakuze, për të njëjtën aktakuzë, edhe pse ishte ngritur dhe ishte dorëzuar në Prokurori Speciale nga prokurori Elez Blakaj, Kryeprokurori i Shtetit, në një takim raportues tek Kryeministri Ramush Haradinaj, kishte thënë se prokuroria ende është duke punuar në rastin e veteranëve, ndërsa për të njëjtin rast, veçse është njoftuar se aktakuza është ngritur dhe gjendet në Prokurori Speciale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0