Kuvendi miratoi rekomandimet e VV-së që kanë të bëjnë me dënimin e aktivistëve

Kuvendi miratoi rekomandimet e VV-së që kanë të bëjnë me dënimin e aktivistëve

Deputetët e Kuvendit të Kosovës me 40 vota për, 10 kundër dhe 13 abstenime kanë miratuar rekomandimet e  Vetëvendosjes që kanë të bëjnë me dënimin e aktivistëve nga kjo lëvizje.

Vetëvendosje përmes këtyre rekomandime ka kërkuar që të gjenden kush janë aktorët e vërtet të sulmit me armë zjarri në natën e datës 4 gusht 2016?

Po ashtu kanë kërkuar të dinë kush është organizatori dhe zbatuesi i projektit të inskenuar për burgosjen e aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje për këtë sulm dhe po ashtu janë ideatorët e këtij inskenimi kundër aktivistëve të Lëvizjes Vetëvendosje?

Vetëvendosje po ashtu kërkoi të di siç thuhet për atë se kush e vrau Astrit Deharin në Qendrën e Paraburgimit në Prizren më 5 nëntor 2017.

Po ashtu u kërkua një hetim i plotë, i pavarur ndërkombëtar i tërë rastit nga njëri nga vendet perëndimore të BE-së.

Vetëvendosje ndër të tjera kërkoi shkarkimin dhe suspendimin e të gjithë personave që kanë qenë kompetentë dhe përgjegjës në hierarkinë shtetërore në kohën kur ka ndodhur rasti i Astrit Deharit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0