Kroatët me reportazh prezantojnë Ushtrinë e Kosovës

Kroatët me reportazh prezantojnë Ushtrinë e Kosovës

Gazeta kroate, ”Veçernji list” ka realizuar një reportazh me video lidhur me ushtrinë e Kosovës, ku parlamenti së fundmi miratoi pakon ligjore për shndërrimin Forcave të Sigurisë në Forca të Armatosura të Kosovës.

“Shikoni, çdo gjë që bëjmë ne është sipas standardeve të NATO-s”, thotë gjeneral-koloneli Fadil Hadërgjonaj, duke shfaqur FSK-në teksa shihen duke u trajnuar si një ushtri e ardhshme e vendit.

Me tutje në këtë reportazh, gazeta më e madhe kroate ka shkruar se edhe përkundër kundërshtimeve nga pakica serbe, Kuvendi i Kosovës ka miratuar projektligjet për formimin e ushtrisë e cila do të përbehët nga 8 mijë ushtarë.

“Forcat e Sigurisë së Kosovës deri më tash kanë pasur mision të kufizuar. Deri më tash ruajtjen e sovranitetit dhe integritetit të Kosovës e kanë pasur forcat e KFOR-it, të cilat i kanë 4000 ushtarë në këtë territor. Forcat e NATO-s këtu janë të vendosura për gati dy dekada, menjëherë pas përfundimit të luftës në Kosovë”, thuhet në këtë artikull të publikuar.

Pas kësaj, në reportazh rrëfehet edhe për luftën në Kosovë, misionin e OKB-së e rezolutën 1244.

“Pas themelimit, Sllovenia dhuroi 30,000 euro . Forcat e Sigurisë së Kosovës deri më tani kanë pasur armë më të vogla, pushkë, raketa hedhëse, xhipa Land Rover Defender, amerikane Hummer dhe transportuesit e blinduar turke Otokar Cobra. Dispozitat e reja u lejojnë atyre për të blerë armë në përputhje me mundësitë, ose kanë buxhet”, thuhët mes të tjerash në reportazh.

Argjend Lokaj (22), Zëvendës Komandant i Brigadës Vukoviç, tha se shumë kosovarë të rinj dëshirojnë të bashkohen me trupat ushtarake, por për fat të keq nuk ka aq shumë kapacitete.

“Ushtria jonë do të thotë gjithçka, krenari, nder dhe identitet. Prindërit e mi ishin në UÇK që Kosova të lirohej dhe tani ne të rinjtë kemi detyrën e ruajtjes së asaj lirie dhe pavarësie”, ka thënë Lokaj.

Ka shumë gra në Brigadën e Vukut dhe njëri prej tyre është Jeta -23 vjeçare që u bashkua me forcat e armatosura tre vjet më parë.

“Atdheu nuk kërkon gjini dhe moshë. Ne jemi të gjithë këtu për t’i shërbyer popullit dhe vendit tonë. Megjithëse unë jam një grua, nuk ka dallim kur merrni një pushkë dhe shkoni në detyrë. E rëndësishme është plotësimi i detyrave tuaja, gjithmonë të suksesshme dhe brenda kohës së dhënë, falë kolegëve të mi që kam mbështetje të madhe, jo vetëm për mua, por për të gjithë kolegët e mi, pjesëtarë të Forcave të Armatosura të Kosovës”, ka thënë ajo.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0