“Kosova me taksë mund të humbë mbështetjen në përshpejtimin e transformimit të FSK-së në Ushtri”

“Kosova me taksë mund të humbë mbështetjen në përshpejtimin e transformimit të FSK-së në Ushtri”

Injorimi i thirrjeve ndërkombëtare për pezullimin e taksës doganore ndaj importeve nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, mund t’i sjellë pasoja Kosovës në planin e jashtëm dhe të brendshëm, thonë njohësit e zhvillimeve politike në Prishtinë.

Sipas tyre, Kosova mund të humbë, tash për tash, mbështetjen ndërkombëtare në përshpejtimin e procesit të transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ushtri, kurse në planin e jashtëm pasojat shihen te thellimi i izolimit dhe ngecjet në integrimet evropiane.

Ndërkohë që kanë rezerva nëse taksa mund të shihet si pengesë për vazhdimin e dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, duke rikujtuar se ky dialog ishte ndërprerë edhe para vendosjes së tarifës.

Politologu Ramush Tahiri, thotë për Radion Evropa e Lirë, se pasojat nga taksa mund të jenë në disa drejtime, dhe siç thotë ai, ato mund t’i bëjë dëme vendit.

Kurse, analisti Shkëlzen Maliqi mendon se pasojat për Kosovën mund të jenë evidente, sidomos nëse thuhet se taksa e vendosur për produktet nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina është pengesë për dialogun.

Artikullin e plotë mund ta lexoni në Radion Evropa e Lirë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0