“Kosova është vendi i vetëm në rajon pa ofertë konkrete për investitorët potencialë”

“Kosova është vendi i vetëm në rajon pa ofertë konkrete për investitorët potencialë”

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), përmes një komunikate, ka shprehur shqetësimin për vazhdimin e pritjeve të pa afat që janë duke ju bërë investitorëve përmes Ligjit për Investime Strategjike.

Me këtë rast, OAK i bën thirrje Qeverisë së Kosovës dhe Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë që sa më parë të krijohet komisioni për shqyrtimin e aplikimeve të cilat janë në proces dhe të kalojnë bizneset të cilat i plotësojnë kriteret e përcaktuara me ligj.

“OAK konsideron që tërheqja e investimeve dhe kalimi i aplikimeve që janë në pritje është e domosdoshme e sidomos në këtë periudhë pandemie, gjë që do të kishte ndikim pozitiv.

Për më tepër Oda e Afarizmit të Kosovës ka analizuar vendet e rajonit dhe oferat që kanë përgatitur për bizneset e interesuara që të investojnë, duke na bërë neve vendin e vetëm pa ofertë konkrete për investitorët potencial, duke na sjellur në pozitë jo garuese në krahasim me to. Përveç që Kosova ende nuk ka stimuj financiar për bizneset, po ashtu ambienti i të bërit biznes cilësohet të jetë më pak i përshtatshëm krahasuar me të gjitha vendet e rajonit.

Me këtë ligj është synuar që të krijohen lehtësira për bizneset të cilat marrin statusin e investitorit strategjik duke krijuar kështu edhe lehtësira në procedurat burokratike dhe përshpejtim të atyre administrative për investitorët potencialë”, thuhet në komunikatë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0