Kirurgët në grevë, pacientët në pritje

Kirurgët në grevë, pacientët në pritje

Në QKUK tash e tri javë po operohen vetëm rastet urgjente, të tjerët po presin, kirurgëve nuk i është ofruar zgjidhje
Dyert e sallave të operacionit në Klinikën e Kirurgjisë në kuadër të QKUK-së janë të mbyllura.

Ato hapen vetëm për raste urgjente.

Kjo për shkak të grevës së kirurgëve të 11 klinikave të QKUK-së e cila ka hyrë në javën e tretë, duke kërkuar rritjen e pagave.

Arbër Morina, përfaqësues i tyre pajtohet për humbjet e mëdha që po pësojnë pacientët, dhe për këtë arsye institucionet sipas tij duhet të marrin masa.

“Asnjë rast nuk ka pësuar, secila patologji që vlerësohet e rrezikshme, operohet”.

Por, edhe pse Morina mohon që po ndërhyhet në raste jo emergjente, një gjë të tillë e pohon drejtoria e Shërbimit Spitalor të QKUK-së.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0