Këto janë vendet më të kërkuara të punës në kohën e koronës

Këto janë vendet më të kërkuara të punës në kohën e koronës

Kërkesat për punë po ndryshojnë me shpejtësi.

Në nivel global, sigurisht që do të ketë më pak kërkesë për stafin e turizmit, ndërsa kërkesa për furnitorë dhe punonjës të kujdesit shëndetësor po rritet.

Koronavirusi është përhapur me shpejtësi në të gjithë botën, duke ndryshuar zakonet tona dhe lirinë e lëvizjes, si dhe tregun e punës, përcjell albinfo.ch. Përkatësisht, ndërsa shumica e kompanive dhe madje edhe profesione të caktuara pësojnë humbje të mëdha sepse nuk janë në gjendje të kryejnë aktivitetet e tyre, disa profesione të tjera bëhen kërkime shtesë dhe janë shumë të lehtë të punësuara, përcjell albinfo.ch.

Të dhënat e Linkdln zbulojnë ndryshime dramatike të kërkesës për personel dhe aktivitete të caktuara.

Nuk është për t’u habitur, rritja më e madhe e kërkesës është për personelin kryesor, përfshirë punëtorët e kujdesit shëndetësor dhe organizatat e tjera që mbështesin funksionimin e shtetit.

Ndër punët më të kërkuara në Shtetet e Bashkuara për momentin, që është një prirje globale janë punëtorët e dyqaneve, administratorët e sistemit, llogaritarët, punonjësit e shëndetit, punëtorët e ndërtimit, ruajtësit e dyqaneve, psikologët, shoferët, kontraktorët.

Për më tepër, ekspertët tregojnë për nevojën në rritje për t’iu drejtuar bujqësisë dhe kërkesës për atë forcë punëtore, pasi parashikojnë që nëse vazhdon epidemia, mund të shkaktojë që shtetet të ulin importet.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0