Kaq do t’i kenë pagat presidenti, kryeministri, kryeparlamentari, ministrat e zëvendësministrat

Kaq do t’i kenë pagat presidenti, kryeministri, kryeparlamentari, ministrat e zëvendësministrat

Projektligji i ri për nivelizimin e pagave i cili është duke u përgatitur nga Qeveria e Kosovës, rregullon pagesën e zyrtarëve të shteti.
Me këtë ligj rregullohet edhe paga e presidentit, kryeministrit, kryeparlamentari, ministrave, zëvendësministrave dhe punëtorëve të cilët paguhet nga buxheti i shteti.Koficineti do të llogaritet me 239 euro sipas projektligjit të ciline ka siguruar Gazeta e Epoka e Re.

Ligji pritët që së shpejti të shkoj në Qeveri e pastaj të miratohet në Kuvend. Ky Ligj për herë të parë në Kosovë siguron pagat e shërbyesve civil dhe të stafit politik. Ndërkaq për koficinet llogaritet të jenë 239 euro.

Në bazë të Projektligjit të siguruar nga gazeta këta do të jenë koeficientet:
Presidenti i Kosovës do ta ketë koeficientin 12 × 239 sa do të jetë koeficienti që i bie të ketë pagë 2.868 euro.

Kryetari i Kuvendit, Kryeministri i Kosovës dhe Kryetari i Gjykatës Kushtetuese do ta kenë koficinetin e njëjtë m 10 që i bie se do të marrin pagë prej 2390 eurosh në muaj.
Kurse koficineti për ministra do të jetë 7.5, që i bie se do të marrin 1.792.5 euro në muaj.

Kurse zëvendësministrat do ta kenë koficinetin 6 që i bie se do të marrin 1.434 euro në muaj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0