Homologimi i shtrenjtë: Kosovarët paguan mbi 6 milionë euro vetëm në vitin 2017

Homologimi i shtrenjtë: Kosovarët paguan mbi 6 milionë euro vetëm në vitin 2017

EkonomiaSot ka siguruar një kopje të pasqyrës së të hyrave nga e cila mund të shihet se për vitin 2017 kjo kompani ka përfituar 6 milionë e 144 mijë euro nga shoferët kosovarë.

Fitimi neto për kompaninë për këtë vit ka qenë rreth 4 milionë euro, gjë që përkthehet në një marzhë fitimi prej afro 70%.

Për një biznes në kushte normale, një normë fitimi kaq e lartë do të ishte e paimagjinueshme. Mirëpo operimi si monopol, pa konkurrencë, dhe duke detyruar kosovarët të paguajnë çmimin më të lartë në Evropë, i mundëson kompanisë EuroLab të arrijë një marzhë fitimi kaq të lartë, që nuk arrihet as edhe në bizneset më të suksesshme të botës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0