Haxhaj deputetes së PDK-së: Me kërkove ta punësojë dikë në postë

Haxhaj deputetes së PDK-së: Me kërkove ta punësojë dikë në postë

Ish kryeshefi i PTK-së Shyqeri Haxha ka raportuar sot para komisionit hetimor të PTK-së.

Deputetja e PDK-së Blerta Deliu që është anëtare e këtij komisioni, është përplasur me Haxhajn, rreth punësimit në PTK

“Janë tri persona që i kam punësuar, e kam punësuar dikë që, e kam punësuar një nënë të Gjakovës Ferdonije Qerkezin, ajo e ka sjell një grua në PTK në vitin 2010 dhe ka thënë, e kam punësuar një grua të Drenicës që iu kishin vra 4 vëllëzërit”, tha ai.

Ai ka akuzuar deputeten e PDK Blerta Deliu se i kishte kërkuar që ta punësoj dikë.

“Blerta Deliu ju më keni thënë që ta punësoj dikë në punë”, tha ai.

Për këtë ka reaguar deputetja Deliu. “Kurrë në jetë nuk kam kërkuar punësim për dikë”, tha ajo.

Haxha ka treguar se edhe ish kryetari i Komunës së Vushtrrisë Bajram Mulaku i kishte dërguar persona për t’i punësuar duke e shantazhuar se nëse nuk ndodh kjo do të thonë se vëllai i Shyqeri Haxhës Bahri Haxha nuk ka qenë dëshmor i kombit.

“Dy persona m’i ka dërguar Bajram Mulaku nga Vushtrria. Më kanë thënë që nëse nuk punësohen, do të themi se Bahri Haxha nuk ka qenë dëshmor. Qata nuk janë punësuar”, tha ai.

Haxha tha se kontrata me Z-Mobile është përdorur si biletë për të hyrë në PTK dhe për ta bluar PTK.

“Kjo është përdorur si biletë për të hyrë në PTK dhe për ta bluar PTK. Aty ka grupe kriminale dhe e bluajnë. Janë grupe kriminale, ata e bluajnë se nuk ia faturon një faturë hiç. Sistemi i Telekomit është shumë kompleks. Kjo kontratë kish me qenë shumë profitabile”, tha ai.

“Rreth 20 takime kam kërkuar që të ndalet kjo kontratë, bordi më ka thënë se nuk mundesh me e ndal. Kam qenë vetëm dhe është dashur të ballafaqohem me ta, unë nuk kam mundur të tërhiqem”, tha ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0