Haradinaj: Së shpejti takimi për Çakorrin e Kullën

Haradinaj: Së shpejti takimi për Çakorrin e Kullën

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka paralajmëruar se së shpejti do të takohen komisionet ndërshtetërore të Kosovës dhe Malit të Zi për rishikimin e demarkacionit.

“Komisionet ndërshtetërore së shpejti takohen për rishikimin e demarkacionit në drejtim të Kullës dhe Çakorrit!”, ka shkruar kreu i Qeverisë në Facebook.

Sipas Haradinajt, në Çakorr dhe Kullë mund të hapet edhe një pikë kufitare që ndanë dy vendet, Malin e Zi dhe Kosovën.

“Komisionet ndërshtetërore së shpejti takohen për rishikimin e demarkacionit në drejtim të Kullës dhe Çakorrit!. Për çështjen e rishikimit të Marrëveshjes për demarkacimin e kufirit me Malin e Zi, në raste të shumta, në mirëbesim të plotë, kam biseduar me homologun tim malazez, Dusko Markovic”, ka shkruar Haradinaj

Ai tutje ka thënë se Kosova dhe Mali i Zi janë gati të formojnë komisionet për rishikimin e demarkimit të kufirit më drejtim të Kullës dhe Çakorrit.

“Kosova dhe Mali i Zi janë gati të formojnë komisionet për rishikimin e demarkimit të kufirit më drejtim të Kullës dhe Çakorrit. Edhe gjatë Samitit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Poznan, me kryeministrin e Malit të Zi rikonfirmuam dakordimin që komisionet të fillojnë punën në afat optimal dhe që së shpejti të hapet një pikë kufitare në Çakorr dhe Kullë. E falënderoj homologun tim, Dusko Markovic, për qasjen konstruktive dhe vullnetin për fuqizimin e miqësisë dhe bashkëpunimit ndërmjet dy shteteve tona”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0