Ekipi negociator në udhëkryq politik

Ekipi negociator në udhëkryq politik

Formimi Ekipit negociator për bisedimet me Serbinë, nuk i ka minimizuar dallimet politike në Kosovë të cilat janë evidente sa u përket negociatave që priten. Nga ky Ekip thotë se po përpiqen t’i përafrojnë dallimet ekzistuese në qëndrimet politike rreth dialogut, jo vetëm në raportet pushtet – opozitë, por edhe në pozicionet që aktualisht mbajnë presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi në njërën anë, dhe kryeministri Ramush Haradinaj në anën tjetër.

Analistët politikë, ndërkaq theksojnë se për shkak të mospajtimeve të ndryshme ndërmjet presidentit dhe Qeverisë së Kosovës, Ekipi negociator gjendet në një situatë të pafavorshme për punë.

Politologu Ramush Tahiri, duke folur për Radion Evropa e Lirë thekson se Ekipi negociator, përveç problemeve të tjera, ka edhe mungesë të legjitimitetit, pasi që është zgjedhur me votat e më pak se gjysmës së numrit të deputetëve të Kuvendit të Kosovës.

“Dallimet ndërmjet presidentit dhe kryeministrit të Kosovës për çështjet e ndryshme, siç janë taksa, por edhe për politikën e jashtme të Kosovës dhe konkretisht për bisedimet me Serbinë. Po ashtu ka dallime edhe për kompetencat kushtetuese të presidentit dhe tash kompetencat ligjore të Ekipit negociator, apo edhe të dërgimit Ligjit për dialogun në Gjykatën Kushtetuese nga opozita. Pra, të gjitha e rëndojnë edhe më shumë, apo e bëjnë gati të pamundur veprimin e Ekipit negociator të Kosovës si përfaqësues legal dhe legjitim i shtetit të Kosovës në bisedimet me Serbinë”, tha Tahiri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0