Category: Opinione

Kryetari i Komunës së Prishtinës dhe PSD-së, Shpend Ahmeti, e ka filluar ditën e tij me një padi në Gjykatën Themelore të Prishtinës Ai ka paditur is ...
Pasi ja zhvleftësoi me shpejtësi edhe ato vlera dhe pikë që mund të kishte “djaloshi Caka nga Kosova”, duke e trajtuar si një fëmijë të marrë përdore ...
Letra apel e plot 30 shkrimtarëve Evropianë (mes të cilëve edhe Ismail Kadare) që bëjnë thirrje për shpëtimin e një Evrope që po merr flakë, mund të i ...
Shkruan: Arbër Jashari Në mos i pari, i dyti gjithë ma bënë “like”. Atë natë, as i pari, as i dyti, as i treti as hiq. Më gjasë ishte hera e parë q ...
Për më tepër se tre vite kemi dëgjuar shumë politikanë tek premtojne se demarkacioni me Malin e Zi ishte kushti i fundit për heqjen e vizave, dhe posa ...
Agjencia gjermane e lajmeve, Deutsche Welle, i ka kushtuar një artikull të gjatë vendimit për transformimin e FSK-së në Ushtri, duke thënë se Shtetet ...
Zëvendëskryeministri Enver Hoxhaj ka thënë se masa mbrojtëse prej 10 për qind e vendosur nga Qeveria e Kosovës, për produktet e importuara nga Serbia ...
Shkruan: Hekuran Murati Qeveria e Kosovës planifikon të shpërblejë me 84 milionë euro kompaninë Limak në një proces jotransparent e favorizues për nj ...
Shkruan: Robert Muharremi Qytetarët, të lënë në baltë nga Qeveria dhe nga Kuvendi i Kosovës, u janë drejtuar gjykatave të vendit për të kërkuar dre ...
Shkruan: Mehmet Kraja Nuk kam asnjë llogari të pambyllur me këtë vend, as politike, as patriotike, as kulturore, as letrare. Nuk kam as nxitje inte ...
Shkruan: Agron Halitaj Më 1913, derisa Fuqitë e Mëdha ende nuk kishin vendosur përfundimisht për ta dërguar Wilhelm Wied-in monark në Shqipëri, dik ...
Mësime të nxjerra nga fuqizimi i liderëve në shtete të dobëta. Rreziku më i madh për pluralizmin është në demokracitë e reja, ku kontrollet dhe balanc ...
Nga: Milos Ciric Kur dy lojtarë zviceranë, prindërit e të cilëve janë larguar nga Kosova, bënë simbolin e shqiponjës pasi shënuan kundër Serbisë, k ...
Nga: Blerina Hoxha Kombinimi i bujqësisë me turizmin po shndërrohet në një model të suksesshëm biznesi për zonat rurale. Fermat-restorant ose bizne ...
Kryetari i Partisë Demokratike të Serbisë (DSS) Milosh Jovanoviq mendon se për Serbinë “konflikti i ngrirë tash për tash është “e vetmja “zgjidhje e m ...
Vetëm një ditë pasi që u miratua në Kuvend marrëveshja për demarkacion me Malin e Zi, përfaqësuesit e vendeve të BE-së kanë ndryshuar retorikën. Ta ...
Shkruan: Ylli Përmeti Kur komunistët shqiptarë erdhën në faqet e historisë, paralelisht, në Perëndim, ishin zhvilluar principet sistemike keinsiane ...
Se profesioni i gazetarisë është katandisur si mos më keq, e dëshmon fakti që më shumë staf ka në ekipet e PR-it të politikanëve sesa nëpër disa medie ...
Shkruan: Enver Hasani As edhe një rëndësi më nuk kanë gabimet lidhur me demarkacionin, qofshin ato procedurale e metodologjike apo substanciale dhe ...
Edhepse e "përforcuar" me raportin e komisionit Bulliqi dhe me marrëveshjen e mirëkuptimit në mes të dy presidentëve, tentativa për ta ratifikuar marr ...
Në një shkrim autorial të botuar sot në portalin e Këshillit të Evropës për marrëdhënie ndërkombëtare ecfr.eu, ish ministri i jashtëm suedez dhe njohj ...
Ne jetojmë në një rajon, që prodhon histori më shumë se ç’është në gjendje të konsumojë,” por dita e sotme mund të quhet historike. Komisioni Evropian ...
Nga:Hekuran Murati Republika e Kosovës, do t’ia paguajë Contour Global-it: të gjitha shpenzimet, plus këstet e kredisë, plus kamatën, plus fitimin, ...
Rexhep Qosja Më në fund ndodhi një protestë e rëndësishme. Ishte kjo protestë jo për të marrë pushtet, por për të mënjanuar të këqijat. Ishte kjo ...
24 / 24 POSTS