Category: Ekonomi

1 69 70 712127 / 2127 POSTS
Një delegacion i Bankës Qendrore Evropiane (BQE) vizitoi Shoqatën e Bankave të Kosovës (SHBK), ku kjo vizitë u realizua në kuadër të shqyrtimit vjetor [...]
Punëtorët e Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) nga muaji mars i këtij viti do ta marrin pagën me rritje. Këtë e ka konfirmoi zëvendësdrejtori i K [...]
Zëvendësdrejtori i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Tao Zhang, pas takimeve që pati me përfaqësuesit ekzekutivit tha se Kosova, ka nevojë për zhvill [...]
Drejtori i Përgjithshëm i Administratës Tatimore të Kosovës, Sakip Imeri ka mbajtur sot konferencë për media, me rastin e 18 vjetorit të themelimit të [...]
Sipas të dhënave të prezantuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) në raportin ‘Bilanci i Energjisë, tremujori i katërt 2017’, Kosova gjatë [...]
Në një hulumtim të publikuar nga Gazeta Zëri, zbulohet se Telekomi i Kosovës (TK), dikur ndërmarrja publike më profitabile në vend, po shkon drejt fal [...]
Në një komunikatë të lëshuar nga Ministria e Financave thuhet se Ministri Hamza sot ka pritur në takim Anders Wollter, i ngarkuar me punën e Ambasador [...]
Edhe 10 vjet pas shpalljes së pavarësisë Kosova, nuk arriti të fuqizojë sektorin e prodhimtarisë. Vendi vazhdon të importojë gati të gjitha produktet [...]
Ka më gjatë se dhjetë vjet që kur kanë filluar bisedimet dhe përgatitjet e Kosovës për anëtarësim në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Por, ende [...]
Këshilltari për dogana dhe tatime i kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, i cili ishte dhe drejtori i Doganës së Kosovës, Lulzim Rafuna, ka thënë se [...]
Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, sot mori pjesë në panairin e prodhimeve vendore dhe forumin ekonomik “10 Vjetori i Pavarësisë Ekonom [...]
Ligji për Efiçiencë të Energjisë nga sot është i hapur për diskutim publik, ka njoftuar ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka. Nëpërmjet nj [...]
Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), përkatësisht Divizioni i Lojërave të Fatit gjatë javës së kaluar ka zhvilluar edhe një aksion në komunën e Pris [...]
Rënia e tregjeve gjatë javës së kaluar nuk është një shqetësim i madh për Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN), po këtë e sheh atë si një ‘korrigjim të m [...]
Oda Ekonomike Amerikane e Kosovës (OEAK) ka organizuar tryezë diskutimi me temën “Politikat fiskale në 10 vite: Mësimet për të ardhmen” Për këtë O [...]
Politikëbërësit e Bankës Qendrore Europiane thonë se kriptovalutat si bitcoin dhe bankat e firmat financiare që i tregtojnë, duhet të jenë brenda një [...]
Oda Ekonomike Amerikane e Kosovës (OEAK) ka organizuar të hënë një tryezë diskutimi me temën “Politikat fiskale në 10 vite: Mësimet për të ardhmen”. [...]
Në kuadër të planit dhe dinamikës investive në tërë Kosovën Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji KEDS ka shtrirë një projekt të rë [...]
Reformat e ndërmarra nga qeveria, por edhe të qenurit portë hyrëse e rëndësishme për Evropën Lindore dhe Ballkanin, kanë bërë që Shqipëria të tërheqë [...]
Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka kthyer në prodhim edhe “Bllokun A5” të Termocentralit “Kosova A”. “Aktualisht Korporata është duke operuar [...]
Një ish-ministër socialdemokrat i Financave dhe kryekëshilltar i qeverisë rumune, Darius Valcov u dënua me tetë vjet burg në instancën e parë për marr [...]
Valdrin Lluka, ministër i Zhvillimit Ekonomik Të nderuar qytetarë, Ashtu siç kemi premtuar si Ministri e Zhvillimit Ekonomik, po fillojmë të shp [...]
Shqipëria është vendi i tretë më konsumin më të ulët të energjisë në Evropë. Madje, ka konsum më të ulët edhe se vende me një popullsi më të vogël, si [...]
Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, duke prekur njëkohësisht nivelin më të ulët në 6 javët e fundit. Të dhënat e publikuar [...]
Banka e Shqipërisë (BSH) miratoi një paketë masash ligjore, të cilat synojnë të ulin përdorimin e euros në ekonominë shqiptare. “Procesi i deeuroiz [...]
Rreth 1.7 miliardë euro është shuma e mjeteve të rreth 600 mijë kontribut-paguesve, që i menaxhon Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës. Por, kët [...]
Komisioni për Buxhet dhe Financa ka anuluar të gjitha shtesat financiare që Bordi i Operatorit të Sistemit, Transmisionit dhe Tregut (KOSTT) ndante pë [...]
1 69 70 712127 / 2127 POSTS