Category: Ekonomi

1 68 69 70 71 72 74 2100 / 2199 POSTS
Banka më e madhe për investime e Evropës planifikon të financojë me rreth 700 milionë euro (861.98 milion dollarë) projekte që lidhen me përmirësimin [...]
Ministri i Financave, Bedri Hamza ka alarmuar kabinetin qeveritar lidhur me shpenzimin enorm të rezervave shtetërore. Në mbledhjen e sotme të Qever [...]
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) për herë të parë ka përgatitur publikimin "Efiçienca e energjisë në Kosovë" për periudhën 2011-2016. Qëllimi [...]
Këtë vit Kosova i është bashkuar shumë shteteve në botë me organizimin e Global Mentoring Walk, me temën “Fuqizimi i Guas Ndërmarrëse”, e cila ka për [...]
Rezervat shtetërore në buxhet po shkojnë drejt fundit. Alarmin e ka dhënë vetë ministri i Financave, Bedri Hamza dje në mbledhjen e ekzekutivit. Ai ka [...]
Lajmi për vonesën e orëve elektrike në Bashkimin e Europian për shkak të kontestit për rrymën midis Serbisë e Kosovës është publikuar thuajse në të gj [...]
Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ka hapur Javën Ndërkombëtare të Parasë, e cila sivjet shënohet me moton “Të mësojmë si të fitojmë dhe kursejmë më shumë [...]
Në një kulturë të pushtuar nga ruajtja e rinisë me ngulm, nuk është e lehtë që moshimi të konsiderohet si dhuratë. “Energjia nuk është më si dikur” [...]
I ndërtuar në vitet 1970-ta, infrastruktura e kanalit kryesor të ujit në Kosovë, Kanalit të Ibrit, është përkeqësuar me kalimin e viteve. "Dëmtimet [...]
Komisioni Evropian ka thënë se Bashkimi Evropian do të ketë qasje tri-drejtimëshe, duke përfshirë tarifat shtesë në disa produkte amerikane dhe hapa l [...]
Indeksi i tërësishëm i çmimeve të importit në Kosovë ka shënuar rritje për 0.6 për qind në tremujorin e katërt të vitit të kaluar krahasuar me tremujo [...]
Norvegjia pothuajse ka dyfishuar fondin zhvillimor për Ballkanin Perëndimor – nga 18.2 milionë euro sa kishte ndarë më 2017 në 33.1 milionë euro për 2 [...]
Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj ka thënë se rruga e më e rëndësishme për përmirësimin e bilancit tregtar të Republi [...]
Kontrabandimi me barna vazhdon të mbetet një prej problemeve të shumta në tregun farmaceutik në Kosovë. Zyrtarë në Doganat e Kosovës thonë se barna [...]
Oda Ekonomike e Kosovës(OEK) dhe Oda Ekonomike e Austrisë sot kanë prezantuar Barometrin e Ekonomisë së Kosovës për vitin 2017-2018. Anketa u realizua [...]
Operatori i Sistemit të Transmisionit dhe Tregut-KOSTT rrezikon anëtarësimin në Rrjetin Evropian të Operatorëve të Sistemit të Transmisionit për Energ [...]
Ministria e Zhvillimit Rajonal buxhetin e saj e ka ndarë në dy pjesë ,2 milion për infrsatruktur dhe 1 milion e 500 mijë euro për grante për zgjerim a [...]
Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka pritur të martën në takim një delegacion të Odës Ekonomike Federale e Austrisë, i kryesuar nga Ambasadori i Repu [...]
Banka Evropiane për Zhvillim dhe Rindërtim ka shprehur gatishmërinë që ta ndihmojë Këshillin Kombëtar për Zhvillim Ekonomik, përmes një projekti që do [...]
Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, së bashku me homologun e tij kanadez James Carr, sot kanë nënshkruar marrëveshjen për promovimin e inves [...]
Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), sot ka organizuar seminar me tatimpagues me temën “Zbatimi i Udhëzimit Administrativ për Transferimin e Çmimit” [...]
Të bërit biznes në Kosovën e pasluftës ka qenë mjaft sfiduese dhe, për fat të keq, shumë sfida janë duke e përcjellë edhe sot. Bazuar në hulumtimet [...]
Ministri i Financave, Bedri Hamza, tha sot se politikat ekonomike të Qeverisë kanë një qëllimin të qartë, largimin e pengesave për realizimin e po [...]
(EkonomiaSot) - Viti i kaluar u dominua nga lajmet për Bitcoin dhe kriptovalutat në përgjithësi. Ishte e pamundur të uleshe për të pirë kafe, pa dëgju [...]
Zyrtari ligjor i Ministrisë së Zhvillimit Eknomik (MZHE) ka marrë përsipër që mos të zbatojë as vendimin e Këshillit Ndërministror e as interpretimin [...]
Nga muaji i kaluar vendit i janë kthyer reduktimet e ashpra të energjisë elektrike. Mjaftoi që të binte nga prodhimi një bllok i TC Kosova B, dhe të d [...]
Klubi i Prodhuesve të Kosovës (KPK) ka shprehur shqetësimet ndaj vështirësive që prodhuesit nga Kosova janë duke i hasur si pasojë e mosfunksionimit t [...]
Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) përmes një njoftimi për medie ka bërë me dije se deri në fund të kësaj jave do të behët rimbursimi i fituesve të [...]
Oda Ekonomike e Kosovës (OEK), ka prezantuar rezultatet e studimit “Klima e biznesit në Kosovë”, ky studim është projektuar për të identifikuar dhe ar [...]
Qeveria e Kosovës ka prezantuar 39 projekte në samitin e Ballkanit Perëndimor, të organizuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), q [...]
1 68 69 70 71 72 74 2100 / 2199 POSTS