Category: Ekonomi

1 66 67 68 69 70 71 2040 / 2127 POSTS
Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj ka thënë se rruga e më e rëndësishme për përmirësimin e bilancit tregtar të Republi [...]
Kontrabandimi me barna vazhdon të mbetet një prej problemeve të shumta në tregun farmaceutik në Kosovë. Zyrtarë në Doganat e Kosovës thonë se barna [...]
Oda Ekonomike e Kosovës(OEK) dhe Oda Ekonomike e Austrisë sot kanë prezantuar Barometrin e Ekonomisë së Kosovës për vitin 2017-2018. Anketa u realizua [...]
Operatori i Sistemit të Transmisionit dhe Tregut-KOSTT rrezikon anëtarësimin në Rrjetin Evropian të Operatorëve të Sistemit të Transmisionit për Energ [...]
Ministria e Zhvillimit Rajonal buxhetin e saj e ka ndarë në dy pjesë ,2 milion për infrsatruktur dhe 1 milion e 500 mijë euro për grante për zgjerim a [...]
Ministri i Financave, Bedri Hamza, ka pritur të martën në takim një delegacion të Odës Ekonomike Federale e Austrisë, i kryesuar nga Ambasadori i Repu [...]
Banka Evropiane për Zhvillim dhe Rindërtim ka shprehur gatishmërinë që ta ndihmojë Këshillin Kombëtar për Zhvillim Ekonomik, përmes një projekti që do [...]
Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, së bashku me homologun e tij kanadez James Carr, sot kanë nënshkruar marrëveshjen për promovimin e inves [...]
Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), sot ka organizuar seminar me tatimpagues me temën “Zbatimi i Udhëzimit Administrativ për Transferimin e Çmimit” [...]
Të bërit biznes në Kosovën e pasluftës ka qenë mjaft sfiduese dhe, për fat të keq, shumë sfida janë duke e përcjellë edhe sot. Bazuar në hulumtimet [...]
Ministri i Financave, Bedri Hamza, tha sot se politikat ekonomike të Qeverisë kanë një qëllimin të qartë, largimin e pengesave për realizimin e po [...]
(EkonomiaSot) - Viti i kaluar u dominua nga lajmet për Bitcoin dhe kriptovalutat në përgjithësi. Ishte e pamundur të uleshe për të pirë kafe, pa dëgju [...]
Zyrtari ligjor i Ministrisë së Zhvillimit Eknomik (MZHE) ka marrë përsipër që mos të zbatojë as vendimin e Këshillit Ndërministror e as interpretimin [...]
Nga muaji i kaluar vendit i janë kthyer reduktimet e ashpra të energjisë elektrike. Mjaftoi që të binte nga prodhimi një bllok i TC Kosova B, dhe të d [...]
Klubi i Prodhuesve të Kosovës (KPK) ka shprehur shqetësimet ndaj vështirësive që prodhuesit nga Kosova janë duke i hasur si pasojë e mosfunksionimit t [...]
Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) përmes një njoftimi për medie ka bërë me dije se deri në fund të kësaj jave do të behët rimbursimi i fituesve të [...]
Oda Ekonomike e Kosovës (OEK), ka prezantuar rezultatet e studimit “Klima e biznesit në Kosovë”, ky studim është projektuar për të identifikuar dhe ar [...]
Qeveria e Kosovës ka prezantuar 39 projekte në samitin e Ballkanit Perëndimor, të organizuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), q [...]
Papunësia vazhdon të jetë një nga problemet më të mëdha në Kosovë, me theks të veçantë te të rinjtë. Por me gjithë shkallën e lartë të papunësisë, [...]
Ministri i Punëve të Brendshme, Flamur Sefaj, po e vlerëson të rëndësishëm Projektligjin për pensionimin e parakohshëm në Polici. Projekligji sipas ti [...]
Prodhuesit nga Kosova kërkojnë më shumë hapësirë për t’i plasuar produktet e tyre apo për të investuar në Shqipëri. Ata shprehen se në përgjithësi pro [...]
100 zjarrfikësit e Repartit Zjarrfikës, që varet nga kompania problematike e përpunimit të naftës, ARMO, janë të fundit që kanë ndëprerë punën dy ditë [...]
(EkonomiaSot) - Vendimi më i fundit i President të SHBA-ve po cilësohet si fillimi i një lufte të re - luftës tregtare. Ekonomia globale gjatë shek [...]
Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, ka kritikuar ashpër KEDS-in për mënyrën si e ka menaxhuar mungesën e energjisë elektrike, që dë [...]
Administrata Tatimore e Kosovës përmes një kumtese për medie ka bërë të ditur se nga data 12 Shkurt 2018 deri me 2 Mars 2018, ka zhvilluar aktivitete [...]
Valon Maloku 25-vjeç nga Fushë Kosova, i diplomuar në Fakultetin Ekonomik në Universitetin e Prishtinës thotë se asnjëherë nuk ka qenë i punësuar. [...]
Komuna e Gjilanit është përfituese e projektit të dytë nga fondet e Bashkimit Europian IPA II për këtë vit, në vlerë prej mbi 114 mijë euro, në fushën [...]
Lidhur me Pallatin e Rinisë në Prishtinë u shqyrtua edhe Propozim-vendimi i Qeverisë së Republikës së Kosovës nr. 07/21, dt. 22.12.2017 në lidhje me P [...]
Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka organizuar tryezën “Promovimi i standardeve për produkte vendore dhe implementimi i MSA-së”.Në këtë trye [...]
Në një komunikatë për media, KEDS-i ka njoftuar se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike. KESCO është njoftuar nga KEK-u se në në orët e her [...]
1 66 67 68 69 70 71 2040 / 2127 POSTS