Category: Ekonomi

1 2 3 4 5 67 90 / 1981 POSTS
Në letrën zyrtare të kryetares së Komisionit Evropian, Ursula von der Leyenit, dërguar kryeministrit në detyrë të Kosovës, Albin Kurti, Kosova është [...]
Qysh nga 11 prilli ka filluar aplikimi, me qëllim përfitimi nga pako emergjente. E gjithë kjo procedurë u mundësua të bëhet edhe përmes sistemit onli [...]
Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka pranuar një letër nga Ursula von der Leyen, Kryetare e Komisionit Evropian. Përmes [...]
Janë duke vazhduar ndihmat ndaj Qeverisë së Kosovës, në fondin që është krijuar për të mbledhur mjete për të luftuar koronavirusin. Deri më tani m [...]
Komisioni për Buxhet dhe Transfere ka mbajtur sot mbledhje në mënyrë elektronike, nga distanca, në të cilën janë shqyrtuar programi i shpenzimeve të [...]
Ministri i Financave dhe Trasnfereve, Bekim Bislimi ka marrë vendim që afati për pagesën e tatimeve të zgjatet deri më 30 qershor. Përmes një njof [...]
Ministrja në detyrë e Ekonomisë, Rozeta Hajdari, gjatë një video-incizimi të përbashkët me kryeministrin Albin Kurti ka prezantuar gjetjet që rezultu [...]
Edhe Fondi i Kurimeve Pensionale – Trust-i, është goditur nga pandemia Covid-19, duke humbur kështu mbi 50 milionë euro, krahasuar me 110 milionë eur [...]
Kryeministri në detyrë ka kumtuar ushtruesit e detyrës si kryeshefa në KEK, Telekom dhe në Infrakos. “Z. Luigj Imeri, znj. Burbuqe Hana dhe z. Xhe [...]
Bordi i Përkohshëm i Telekomit të Kosovës e ka shkarkuar kryeshefin ekzekutiv të kësaj kompanie, Bedri Istrefin. Mësohet se janë shkarkuar edhe zyrta [...]
Banka Qendrore e Kosovës ka reaguar pas sulmit kibernetik që i është bërë Bankës Ekonomike. Sipas BQK’së, mjetet në llogaritë e klinetëve janë të sig [...]
Një grup hakerësh pretendojnë se kanë arritur të hynë në sistemin bankar të Bankës Ekonomike. Madje, ata kanë publikuar edhe disa të dhëna të llogari [...]
Bordi i përkohshëm i drejtorëve të ndërmarrjes publike “Hekurudhat e Kosovës – Infrakos”, ka shkarkuar sot kryeshefin ekzekutiv Agron Thaqi, merr ves [...]
Drejtori Ekzekutiv i Telekomit, Bedri Istrefi, ka mbajtur një konferencë të jashtëzakonshme për media, një orë para mbledhjes së Bordit të kësaj ndër [...]
Prodhimi i brendshëm bruto PBB pritet të bjerë për 6.7 për qind, parashikon grupi përgjegjës i ekspertëve nga Qeveria Federale Sekretariati Shtetë [...]
Bordi i Përkohshëm i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK), ka shkarkuar sot Njazi Thaçin, drejtorin e kësaj ndërmarrjeje si dhe zëvendësdrejtorin [...]
Pas shkarkimit të Bordit të Drejtorëve të Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit “Hidroregjioni Jugor” Sh. A. Prizren, Qeveria në detyrë ka njoftuar se k [...]
Qeveria në detyrë sot ka njoftuar se ka shkarkuar Bordin e Korporatës Energjetike të Kosovës. Shkarkimi i tyre është arsyetuar me keqmenaxhimin dhe s [...]
Ministria e Financave dhe Transfereve ka njoftuar se është bërë ekzekutimi i pagesave për skemat pensionale dhe sociale për 284,247 përfitues për mua [...]
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin mars 2020. Të dhënat nga Tr [...]
Bankat turke dhe rafineritë e arit ndihmuan 100 ton ar “të fshehur në shtëpi” për t’u rikthyer në sistemin financiar edhe pse rreth 3000 deri në 5000 [...]
Pas disa orëve të vënies së bllokadave nga Serbia, kamionët e Kosovës përsëri po lejohen të kalojnë kufirin me Serbinë. Lajmin për Gazetën Express [...]
Ministri në detyrë i Financave, Besnik Bislimi, ka treguar se sa para janë mbledhur në fondin me donacione nga mërgata. ‘’Përditësim i informatës [...]
Ambasada e SHBA’së ka përshëndetur pranimin e Kosovës në rrjetin energjetik europian si shtet i pavarur. Po ashtu ajo mbështet shtetin në zbatimin e [...]
Qamil Shala nga Fushë-Kosova ka një muaj që ka mbetur pa punë, për shkak të masave emergjente, që kanë shtyrë shumë biznese të mbyllin dyert. Masat e [...]
Kryeministri në detyrë i Kosovës Albin Kurti dhe kryeshefi i KOSTT-it e kanë mirëpritur pavarësinë e Kosovës në rrjetin energjetik. Republika e Ko [...]
Sot më 20 prill 2020 u përmbyll me sukses votimi i Marrëveshjes së re të Kyçjes në mes të KOSTT dhe ENTSO-E, nga Grupi Regjional i Evropës Kontinenta [...]
Ministrja në detyrë e MEPTINIS-it, Rozeta Hajdari, përmes një postimi në Facebook ka konfirmuar se Grupi Regjional i Evropës Kontinentale ka miratuar [...]
Ministri në detyrë i Financave, Besnik Bislimi ka bërë të ditur se deri më sot në llogarinë e Qeverisë së Kosovës janë derdhur 321 mijë euro pas thir [...]
Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve të Trepçës e ka shkarkuar kryeshefin ekzekutiv të kësaj ndërmarrjeje, Basri Ibrahimi. Po vazhdojnë shkarkimet nga [...]
1 2 3 4 5 67 90 / 1981 POSTS