Category: Ekonomi

1 2 3 4 67 60 / 1981 POSTS
Përfaqësues nga Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit, kanë mbajtur takim me kryetarin e Shoqatës së Transportit rrugor të udhëtarëve, Ruzhdi Kur [...]
Dhjetëra qytetarë janë duke protestuar në qendër të Gjakovës, pasi janë duke kundërshtuar zgjerimin e rrugës kryesore. Ata janë duke kërkuar nga K [...]
Gjermania është zhytur në recesion pasi pësoi tkurrjen e saj më të madhe tremujore, që nga kriza financiare e vitit 2009. Ekonomia më e madhe e Ev [...]
“Murtaja e pulave” që ka prekur Maqedoninë e Veriut, ka bërë që Kosova të vendosë masë të përkohshme të ndalimit të importit të vezëve, me qëllim par [...]
Ish-zëvendëskryeministri i Qeverisë Kurti, tash i nominuar për kryeministër të Qeverisë së mundshme në krye me LDK-në, Avdullah Hoti, përmes një post [...]
Banka Botërore ka njoftuar se ka finalizuar marrëveshjen me Qeverinë e Kosovës në vlerë prej 50 milionë euro. Për gjatë muajit të kaluar Banka Bot [...]
Ushtruesja e detyrës së kryeshefes së Telekomit të Kosovës, Burbuqe Hana, i ka njoftuar gjithë punëtorët e ndërmarrjes që e drejton për uljen e pagav [...]
Dje në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Administrativ të Bankës Zhvillimore të Këshillit të Evropës (Council of Europe Development Bank – CEB [...]
Qysh nga 11 prilli ka filluar aplikimi, me qëllim përfitimi nga pakoja emergjente. E është një numër i madh i kompanive private të cilët kanë apli [...]
Mbi 170 mijë punëtorë të kompanive të ndryshme private në Kosovë, kanë bërë kërkesë për kompensim të pagave bazuar në pakon emergjente fiskale. Nga d [...]
Bankat komerciale në Kosovë kanë pranuar rreth 45 mijë kërkesa, në vlerë 1.3 miliard eurove, për shtyrje të pagesave të kësteve të kredive, pas situa [...]
Kriza e krijuar nga pandemia e Coronavirusit në ekonominë e Kosovës ka bërë që shumë punëtorë të sektorit privat të mbeten pa punë, duke shktuar rrit [...]
4 milionë euro është shuma e dënimeve që Autoriteti i Konkurrencës ua ka shqiptuar 14 kompanive të naftës të cilat kishin manipuluar çmimet. KOHA [...]
Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi, tha se një pjesë dërmuese e kompanive private kanë përfituar padrejtësis [...]
Ministria e Ekonomisë ka shpalosur detajet e mbledhjes se Bordit të Telkomit për shkarkimin e menaxhmentit, ecuria e të cilit ka përfunduar në prokur [...]
Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti, ka pranuar një letër nga Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës për Bashkëpunim [...]
Ministri në detyrë i Financave dhe Transfereve, Besnik Bislimi ka sqaruar  se një masë e punëtorëve i kanë marrë kompensimet prej 170 euro ditën [...]
Ministria e Financave dhe Transfereve i ka kthyer përgjigje pozitive kërkesës Asociacionit të Komunave të Kosovës për faljen e kamatave. Falja e k [...]
Që nga konfirmimi i rasteve të para në Kosovë me koronavirus dhe ndërprerjes së shumë aktiviteteve, janë vërejtur edhe dëmet e para në ekonomi. Koron [...]
Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka folur për organizimin e ahengjeve, dasmave dhe dëmet ekonomike në zinxhirin e ofruesve të shër [...]
Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, i ka uruar të gjithë punëtorët e vendit për 1 Majin, Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëv [...]
Një kontratë tjetër e madhe e llojit të ‘Z Mobile’-it do të rëndojë mbi Telekomin e Kosovës në vitet e ardhshme. Bëhet fjalë për kontratën për shërbi [...]
Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi ka thënë se shteti i Kosovës ka dështuar t’u sigurojë punëtorëve pagën me [...]
Shkalla e papunësisë në Kosovë pas përfundimit të pandemisë mund të shkojë në 50 për qind, nga rreth 30 për qind sa ka qenë në muajin mars, thotë një [...]
Ministria e Financave dhe Transfereve njofton se sot Thesari i Kosovës ka urdhëruar ekzekutimin e pagesave sipas vendimit të qeverisë për pakon emerg [...]
Ministri i Financave dhe Trasnfereve, Besnik Bislimi ka marr vendim për shtyrje të afatit të deklarimeve të tatimeve nga 30 prilli në 15 maj. Përm [...]
Raport nga Banka Botërore: Rajoni i Ballkanit Perëndimor pritet të hyjë në recesion në vitin 2020, ku të gjashtë vendet parashikohet të pësojnë rë [...]
Përmes një peticioni, disa persona nga menaxhmenti i Koorporatës Energjetike të Kosovës u kanë bërë presion punëtorëve në këtë ndërmarrje që të kundë [...]
Në prag të samitit virtual, përmes video konferencës, të liderëve të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, Komisioni Evropian sot (29 prill) ka prezantuar [...]
Një kontratë e madhe për shitjen e mbushjeve, aneks-kontrata, e deri te organizimi i lojërave shpërblyese në Telekomin e Kosovës, lidhen me emrin e n [...]
1 2 3 4 67 60 / 1981 POSTS