BE ndihmon Kosovën me 60 mijë teste për Covid-19

BE ndihmon Kosovën me 60 mijë teste për Covid-19

Shërbimi shkencor dhe i diturisë i Komisionit Europian “Qendra e Shkencës së BE-së”, ia ka dhuruar Kosovës 60 mijë teste për Covid-19.

Lajmin e ka bërë të ditur shefja e zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova, e cila ka thënë se BE vazhdon ta ndihmojë Kosovën në luftën kundër koronavirusit,

“Kosova sapo ka pranuar materiale testuese për Covid-19 si donacion nga EU Science Hub. Ky material është i nevojshëm për të vërtetuar rezultatet e Covid-19 dhe për t’i diagnostifikuar siç duhet personat e infektuar. Materiali i dhuruar është i mjaftueshëm për t’i kryer 60,000 teste”, ka shkruar Apostolova në Twitter.

Nataliya Apostolova@ApostolovaEU

Thank you @EU_ScienceHub for your donation. The EU keeps helping Kosovo fight #Covid19. #EU4Kosovo https://twitter.com/eukosovo/status/1253292476338704385 …EuropeanUnion Kosovo@EUKosovoKosovo has just received test calibration material for #Covid19 as a donation from the @EU_ScienceHub. The material is necessary to validate #Covid19 results & ensure that infected people are properly diagnosed. The donated material is sufficient to validate 60,000 tests.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: