Arrestohet një person për vrasje të pasluftës

Arrestohet një person për vrasje të pasluftës

Prokuroria Themelore dhe Drejtoria Rajonale e Policisë në Pejë njoftojnë opinionin publik se më datën 28 janar 2020, rreth orës 10:00, në komunën e Klinës, me autorizim të prokurorit të Shtetit, është arrestuar nga hetuesit rajonalë në mbështetje të Njësitit për Reagim të Shpejtë një person i dyshuar për një rast të vrasjes në vitin 1999 (pas luftës), nga Neni 30, al.1, të ish-Ligjit Penal të Kosovës.

I dyshuari pas arrestimit është intervistuar nga hetuesit rajonalë dhe ai me aktvendim të prokurorit të Shtetit është ndaluar për 48 orë.

Sektori Rajonal i Hetimeve i Policisë së Kosovës në Pejë për të dyshuarin ka parashtruar kallëzim penal në Prokurorinë Themelore në Pejë, kurse prokurori i Shtetit për të dyshuarin ka bërë kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në Gjykatën Themelore të Pejës, Departamenti për Krime të Rënda.

Ky rast në Prokurorinë Themelore të Pejës ka qenë në rastet e shënjestruara të vrasjeve të pasluftës të ndodhura në kompetencën territoriale të këtij institucioni.

Në komunikatë nuk jepen hollësi se për cilat raste vrasjesh të pasluftës bëhet fjalë, e as se kush mund të jetë i arrestuari, rikujton Koha.net, ndërsa shton se në rajonin e Pejës pas luftës kanë ndodhur disa vrasje të aktivistëve të LDK-së, të cilësuara politike.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: