Amaneti i Rugovës për Kosovën: Çfarë kishte thënë ai për SHBA-në

Amaneti i Rugovës për Kosovën: Çfarë kishte thënë ai për SHBA-në

Një prej porosive kryesore të presidentit të ndjerë Ibrahim Rugova ka qenë ruajtja e mardhënieve me vendet e fuqishme, veçanërisht me SHBA’në

Këtë e ka zbuluar sot në emisionin n’Konak, ish-presidenti Fatmir Sejdiu, ku ndër të tjera tregoi disa nga këshillat që Rugova i la atij para se të vdiste.

“E para gjithmonë ka qenë porosia e tij që të jetë një mirëpkuptim respektim dhe një orientim për të mbajt gjithmonë miqësinë me vëndet e fuqishmë. Shtetet e Bashkuara të Amerikës në rradhë të parë deh pastaj këto të tjerat dhe me porosinë se për disa vende të kesh kujdes se marin në thu edhe në tepihë, s’dua të përmend emrin për shkak të korrektësisë. Ashtu ishte shprehja e tij figurativë, ke kujdes se mund të jenë odhnime të momentit dhe merr thu në tepih e një herë rrëzohësh”, rrëfen ai.

Tutje, ai ka folur edhe për personalitetin e Rugovës, se si ai nuk kishte dashur të hynte në situata konfliktuoze.

“Ai ka qenë i pa ndalshëm thjeshtë nuk është ndal në asnjë proces por ka ecur përpara. Pavarësia është objektivi ynë, thoshte ai gjithmonë, rrëfen Sejdiu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: