24 vjet pas masakrës së Srebrenicës, varrosen edhe 33 viktima

24 vjet pas masakrës së Srebrenicës, varrosen edhe 33 viktima

Në Qendrën Memoriale në Potoçari janë varrosur 33 viktima të masakrës së Srebrenicës.

Atyre iu dha lamtumira e fundit në prani të dhjetëra mijëra njerëzve dhe zyrtarëve të shumtë 24 vjet pas kësaj masakre.

Në këtë përvjetor morën pjesë zyrtarë nga Bosnja, Turqia, ndërkaq nga Maqedonia e Veriut prezent ishte Talat Xhaferi.

Atje kurora lulesh ka vendosur edhe Çedomir Jovanoviq, lider i Partisë Demokratike Liberale Serbe. që është në mesin e politikanëve të rrallë serbë që marrin pjesë në shënimin e përvjetorit të kësaj masakre.

Në korrik të vitit 1995, forcat serbe të Bosnjës vranë mbi 8 mijë burra dhe djem myslimanë në Srebrenicë, në atë që njihet si masakra më e rëndë në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore.

COMMENTS

WORDPRESS: 0